Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fáj az egyeseknek, hogy...

Miért fáj az egyeseknek, hogy az állam támogatja a sportolókat?

Figyelt kérdés

A sógornőm azon hisztizik, hogy az én fiam ingyen kap kollégiumot, étkezést, közlekedést, stb.

De azt nem érti meg, hogy az én fiam ezért kiskora óra edzésekre jár, erőn felül teljesít, csak így juthatott be a fociakadémiára.

Közben meg az ő gyereke egy nyámnyila kis senki, a szél is elfújná, 200 métert nem tud futni, akkor mit akar?

Miért baj az egyeseknek, hogy a tehetséges fiatalok kapnak támogatást és nem az életképtelenek?

2023. márc. 18. 14:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%
Mert mondjuk senki nem kérte a fiadtól hogy erőn felül teljesítsen ugyanis a sport az egy hobbi semmi más mellesleg elárulom neked hogy építőiparban dolgoztam ácsként én hasznos munkát csináltam valóban ráadásul jóval keményebb fizikai munka mint a kis fiacskádé mégse kaptam milliókat havonta az államtól ja és akkor most mondjam azt amit te is mondtál a másik ember fiára hogy ha én rávernék egyet egy ilyen nagy sportolóra össze esne kb szóval hogy is fogalmaztál hozzám képest egy nyámnyila kis senki a fiad na igen :)
2023. márc. 18. 17:15
 12/23 A kérdező kommentje:

"a sport az egy hobbi"

Nem, aki ezt hivatásszerűen űzi, annak munka. Kemény munka.

"mégse kaptam milliókat havonta az államtól"

Az én fiam sem kap milliókat. 16 éves csak. Van egy kis ösztöndíja, ami a teljesítményétől függ, ezen kívül csak a kollégium és az étkezés biztosított nekik. Nem az van, hogy mi lennék gazdagok ebből. Egyszerűen csak a sógornőm egy irigy p*csa, mert az ő fiát nem vették fel orvosira, ezért most biosztanárnak tanul és tudja, hogy csak egy senki csöves lesz a fia 200 ezres fizetéssel. Arról meg hadd ne én meg a fiam tehessünk, hogy az ő gyerekének nem jönnek össze a dolgok.

2023. márc. 18. 17:25
 13/23 anonim ***** válasza:
95%

Miert finanszirozzuk a fiad tevekenyseget ha nekunk abbol semmi hadznunk?

Az ember azert fizeti az adot h szolgaltatast kapjon, tanitsak ellassak az orvosok, epuljon infrastruktura, mukodjon az ugyintezes, stb.

Az elsport normalis helyeken piaci alapu.

2023. márc. 18. 17:46
 14/23 anonim ***** válasza:
93%

"csak a kollégium és az étkezés biztosított nekik"

CSAK 2 adófizető teljes adója a piaci alapon életképtelen fiacskád hobbijára megy el amikor romokban az eü és az oktatás.

Az a biosz tanár még ha szar tanár is lesz az első évébe többet fog tenni a társadalomért mint a hobbista fiacskád egész életébe ha világklasszissá válik akkor is.

Ugye ezt lehet magyarázni egy ilyen nyámnyilának mint te, aki mások pénzéből hisztizik és fényezi magát a béna fiacskája miatt :)

2023. márc. 18. 17:47
 15/23 anonim ***** válasza:
97%
"csak egy senki csöves lesz a fia 200 ezres fizetéssel" - kérdező, te aztán vagy egy IQ fighter...
2023. márc. 18. 17:59
 16/23 anonim ***** válasza:
95%
"aki ezt hivatásszerűen űzi, annak munka. Kemény munka." Ezzel egyetértek, de ne nézze a közpénzt szolgáltató adófizetőket a munkáltatójának, mert az, hogy ő az élsportból szeretne megélni X éves koráig (akár játékosként/versenyzőként, akár edzőként), az az ő magánügye. A sportegyesületek, -klubok szerezzenek szponzorokat maguknak a magánszemélyek és a gazdasági társaságok köréből.
2023. márc. 18. 18:04
 17/23 anonim ***** válasza:
30%
Aki ennyire pofázik itt, azt gondolom az nem zavarja, amikor a gyerek kitanul az állam pénzén, aztán lelép nyugatra, hogy sokkal jobban éljen.
2023. márc. 18. 18:06
 18/23 anonim ***** válasza:
91%
17-es: hát talán érdemben tennie kellene (kellett volna) a kormányon lévőknek azért, hogy itthon is tudjon úgy, vagy közel úgy élni.
2023. márc. 18. 18:08
 19/23 anonim ***** válasza:
3%
#18: Tehát az nem zavar. Csak a csúnya, gonosz sportolók.
2023. márc. 18. 18:10
 20/23 Hintalow ***** válasza:
93%

Èrdekes, a tágabb rokonságban a talajtornát ès amerikai focit hasonló szinten űző gyerekek nem igazán kapnak ilyesmit 🤨

Nem inkább úgy szólna a dolog, hogy támogatja erősen az állam egy darab sportágnak az űzőit, ami a kedves vezèrnek is a hobbija?

Mert ez ìgy kicsit aránytalan 🤔

2023. márc. 18. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!