Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs olyan törvény,...

Miért nincs olyan törvény, hogy a tisztességesen dolgozó ember legalább annyi fizetést kapjon, amennyiből a létminimum (lakhatás, rezsi, étkezés) kijön?

Figyelt kérdés

2023. márc. 15. 13:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"Fel kell mondani és átmenni máshova, ahol jobbak a bérek.Ha nem megy, akkor meg képezni kell magunkat"

Történelemtanár vagyok, nem kell máshová a munkám. A tanfolyamok, képzések pedig drágák, nem tudom megoldani őket.

2023. márc. 15. 14:12
 12/23 anonim ***** válasza:
20%
Persze, persze, kifogás az mindig van, de hát éhezni biztos hogy jobb.
2023. márc. 15. 14:16
 13/23 anonim ***** válasza:
31%

11#

Miért nem végzel el egy szakirányú képzést?

Diploma a bemeneti feltétel, sok helyen a milyenségét sem nézik.Ezeken a képzéseken nem besavanyodott egyetemi tanárok oktatnak,hanem valódi szakmabeliek.

Lehet kamatmentes diákhitelt is felvenni rá.

Logisztika, pénzügy, műszaki területeket javaslom.

Persze, ha jól fizető helyet akarsz, angolul B2-es szint azért kell.

2023. márc. 15. 14:17
 14/23 mindentudó99 ***** válasza:
30%
Az emberek jó része nem a szakmájában dolgozik. Én sem hanem ott ahol jobban kereshetek.
2023. márc. 15. 14:29
 15/23 anonim ***** válasza:
16%
A minimálbér már évek óta a létminimum felett van. Kevés pénzből szobát kell bérelni, nem lakást.
2023. márc. 15. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:
19%
Meg az is erősen szubjektív hogy kinek milyen igényei vannak lakhatásra, étkezésre. Nyilván aki minimálbért keres, az ne akarjon egész albérletet bérelni, max egy szobát.
2023. márc. 15. 15:11
 17/23 anonim ***** válasza:
5%
Ha tisztességes fizetésre köteleznék a munkaadókat, akkor majdnem mindenhol létszámleépítés lenne, és a Fidesz egyik legnagyobb ütőkártyája az, hogy "alacsony a munkanélküliség".
2023. márc. 15. 15:37
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Szia. Hat borzasztó ez, hogy a tanarok 220-250 nettot keresnek. Szégyen ez az ország , de ti akartátok hiszem Viktorra szavaztatok 2/3-dal. 😂😂

Tanári diplomával rengeteg lehetőség van. Miert nem vallalsz + munkát? Na figyelj mondom : elmész esti suliba is törit oktatni. Vagy elmész boltba árut pakolni! Vagy pénztárosnak stb bárhol jobban keresel, meg egy gyárban is. Vagy valami értékesítőnek, promóternek, területi képviselőnek stb nézegetni kell az állást.

A lehetőségek száma véges.

Mielőtt melót váltasz az érettségi tételeket dobd már at gyorsba, a másik szakparod is ha oktatod abból is jöhet, köszi.

Sok sikert kivanok!

2023. márc. 15. 15:56
 19/23 A kérdező kommentje:

"Vagy pénztárosnak stb bárhol jobban keresel, meg egy gyárban is."

A legtöbbhöz nem kapnám meg az orvosi alkalmasságit, komoly gerincműtéteken vagyok túl, nem szabad súlyokat pakolnom, hajolni, stb. Meg az ismerősök szivatnak néha, hogy még árufeltöltő sem lehetnék, mert a felső két polcot már el sem érem. (153 cm magas vagyok 🤷🏼‍♀️)

2023. márc. 15. 16:14
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Akkor próbálkozz magániskolákban.Jobbak a lehetőségek.

Ha tényleg jó tanár vagy, akkor van esélyed a felvételre.

2023. márc. 15. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!