Fideszesek, forintpártiak, mit szóltok a forint legutóbbi zuhanásához?

#20 Befejezheted, már régen megmutattad mennyire nem vagy komolyan vehető vitapartnerként.
Attól mert sértegeted a másikat nem lesz igazad, csak az látszik belőle hogy érved nincsen semmi, kizárólag a másikba tudsz belekötni.
Nagyon szánalmas az amit csinálsz.

1. nem elem vitáztál.
2. nem kell neked semmit leírnom, hiszen alapból eldöntöttél egy baromságot és a valóság kicsit sem érit meg közben.
3. a propagandát te tolod, nem én és nem az akivel vitáztál.
4. mivel te azt hiszed bármi más oka lehet annak, hogy 1 nap alatt ilyen mértékben változik a forint árfolyama mint egy szándékos forint elleni támadás, felesleges is veled vitázni. Mikor semmi nem történik a magyar gazdaságban, nincsen semmilyen megfogható oka annak, hogy változzon a magyar gazdaság megítélése - épp ellenkezőleg, a magyar gazdaság kilátásai egyre jobbak - jobbak, mint sok bezzegországodé, nem a magyarok hanem az uniós gazdasági szakemberek szerint - semmi más oka nem lehet mint a forint elleni spekuláció. Ahogyan a boltokban tapasztalható áreséseknek sem az az oka, hogy hirtelen kevesebbe kerül ezen termékek előállítása, hanem hogy a versenyhivatal végre nekiállt megvizsgálni reális volt-e az áremelések ekkora mértéke. Mivel akkor esett jelentősen pl. a sajt ára amikor a vizsgálat híre megjelent, nyilvánvaló, hogy nem a tehenek meg a fidesz és Orbán voltak az okai a magas sajt árnak - hanem a kereskedők akik irreálisan megemelték az áraikat.
De te csak hidd nyugodtan, hogy Orbán és a fidesz akkora nagy hatalmasok, hogy mindent IS ők döntenek el, minden IS rajtuk múlik! Mi fideszesek megmaradunk annyinál, hogy ez egy kis ország, erősen kitett gazdasággal és a gazdasági folyamatokra a kormányzatnak korlátozottan van hatása.
23-as, Milyen propagandát toltam én én hol? A propagandát te tolod itt a fideszmaffia által leuralt közpénzből fenntartott közmédia és a Lőrinc kezére játszott nagyrészt adófizetőktől eltolvajlott pénzekből kivásárolt fideszmédia felületekről bemagolt agyatlan mantráiddal.
Hogy lehet az, hogy mindig csak ezt a szegény forintot támadják a pénzügyi speklánsok, miért nem dől be a cseh korona meg a lengyel zloty soha annyira mint a forint?
Még mindig nem kaptam épkézláb választ arra, hogy miért nálunk a legmagasabb az infláió z egész eu-n belül és miért nálunk az 5. legmagasabb az élelmizerinfláció a világon? A többi ország nem ebben a dimenzióban létezik és rájuk nem hat a se a szankciós inflációtok sem a háborús inflációtok? Miért szidjátok ti fideszesek folyton Brüsszelt? Mikor minden ami ebben az országban épült az elmúlt 12 évben EU-s támogatásból valósult meg, és a szájerjózsi által is fémjelzett álkeresztény konzervatív fidesz maffia és azon belül is a gazdádék is ezeket a pénzeket tolvajlották szét ahhoz, hogy leuralják az egész országot.
Valóban felesleges veled vitázni mert a fideszpropagandán kívül semmilyen észérveket nem tudtál felhozni, igazából csak trollkodni vagy itt.

1. az alkotmány- és a gazdaságjog hidd el, igenis fedi egymást, ebbe most nem mennék bele, de kérlek, hogy amint én sem fúrkáltalak téged, bármivel is foglalkozz, te se tedd ezt, elhiheted, hogy 3 diplomának azért van némi alapja.
2. #21 ne haragudj, hogy összetévesztett téged velem a T. Kérdező, talán csak nem gondolta, hogy két fideszessel is találkozik itt :)
3. A mi szankciós inflációnk azért erősebb, mert kisebb az országunk, így tehát a gazdaságunk is. Tudnék erről oldalakat értekezni, de túl szakmai lenne, így talán érthető... még számotokra is (hogy Házelnök Urat idézzem).
Érveitek pedig inkább nektek nincsenek...
Minden jót, szellemi megfrissülést 🙂
Üdvözlettel.
Az alkotmányjogász-politológus-közgazdász "zártosztályos"
Várom a fideszes és az ellenzéki kollega reflexióit is

#25 Értem miért "kevert össze" minket, azért írtam le hogy nem egy emberről van szó, mert még arra sem volt képes a kérdező, hogy odafigyeljen erre.
Sajnos túl későn lépett a versenyhivatal, az infláció valóban embertelen méretű volt nálunk és az ég világon semmi valós dologgal nem lehet magyarázni ekkora mértékű áremelkedést azon kívül, hogy bizony hatalmas lenyúlásokkal árat emeltek mindenhol, mert megtehették.
Ugyanez van a forint árfolyamánál is. A külföldi szakértők, eu és mindenféle minősítő szervezetek véleménye szerint a magyar gazdaság élen járt a covid utáni gazdasági erősödésben, helyreállásban. Nem volt semmi olyan ok ami alapot adott volna a forint ilyen mértékű romlására - mégis megtörtént.
Megmagyarázni persze én is meg tudom, hiszen amikor elkezd romlani a forint mindenki nekiállt inkább a forintjából eurót venni - a párom is ezt tette. Öngerjesztő folyamatként mi magunk rontottuk a forint értékét - de ezen felül is bizonyosan volt spekuláció is a rendszerben. Ahogy most is történhetett.
Az állami rendszer hibáját én ebben látom, hogy nem voltak képesek az infláció okozói közül legalább azt megakadályozni amit lehetett volna, a kereskedők, termelők indokolatlan áremeléseit.
25-ös, "A mi szankciós inflációnk azért erősebb, mert kisebb az országunk" Most soroljam fel hány kisebbország van az EU-n belül Magyarországnál, ahol közelben sincs ekkor "szankciós" infláció?
26-os, szerintem te a 25-ös vagy két egyforma stílusban, egyforma marhaságokat író fidióta még a fideszbirkák közt is kevés van, bár lehet már annyira átmosta az agatokat apropaganda, hogy egy stílusban vagytok csk képesek fogalmazni. A versenyhivatal közbelépée után sem látom az infláció drasztikus csökkennését és a forint erősödését sem. :D

#25: "A mi szankciós inflációnk azért erősebb, mert kisebb az országunk"
Ennél hülyébb érvet se láttam még. Számos kisebb, vagy hasonló méretű ország van Európában, de egyikben sincs ekkora infláció. Felfoghatatlan, hogy miért véditek foggal-körömmel azt, ami védhetetlen. A Fideszt még megértem, nekik ez a dolguk, politika. De az átlagembereket nem értem, hogy miért védik görcsösen a nyilvánvaló hazugságokat. Talán ebben akartok hinni, de nem hiszem el, hogy nem érzitek valahol mélyen, hogy ebben nincs igazatok.

#19 ha együtt dolgozhattál a 2. orbán kormánnyal, a tákolmány összehányásán, akkor az azt jelenti, hogy egy nagy rakás ürülék vagy emberileg is, és hazaáruló, és talán még szájer józsi is betett neked 1-2 dolgot, aki a fő alkotmányozó honatya volt 🍆💦🤣
De persze tudjuk hogy nem igaz ez, csak egy élénk fantáziával élő elmeroggyant fideszes vagy, akinek emelni kell gyógyszer adagját ahogy már írták 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!