Ha akkora lenne a segély/alapbér, mint a minimálbér dolgoznál-e?
Azon tűnődtem mi az ami valóban érdekelné az embereket a politikusok elvárásai tekintetében. Miért lenne jó ha dolgoznának. A legjobb az lenne, ami leginkább megfelelő élet lenne számunkra, ha nem kellene dolgozni & lenne pénz! Nem méltán a legnépszerűbb az ellenzékben a kutyapárt, aki ezt mondta
Milyen jó is lenne, ha a segély ill. az alapbér - a politikai rendszertől függően a név - akkora segéllyel illetné a közembert, mint a minimálbér legalább. Mondjuk ezt robotizációval meg is fogják remélhetőleg oldani, hacsak az MI át nem veszi a hatalmat, amire sok jel van már most. Dolgoznának a robotok, mi pedig méltóan élnénk a szabadidőnket.
Én pl nem is dolgoznék akkor, hiszen meg tudok élni. Már most is rengetegen élnek minimálbérből. A pedagógusok is kb. És eközben nem kellene egész nap a mókuskerékben őrlődni. Csak otthon el GAMEL-ne az ember. Csak az dolgozna, akinek luxus igénei vannak. Ha ezt megvalósítani egy párt én örökkök örökké rá szavaznék👍💖
Dolgoznék, mert a minimálbér az kb. száraz kenyérre elég, és normál szinvonalon szeretnék élni. Ez a válasz érdekes módon kimaradt.
Nem csak szobanövény szintű gémerek, meg dúsgazdag yachtos-kokainos csávók léteznek.
A minimálbér ötszörösét keresem, még jó, hogy dolgoznék.
Akinek persze csak az a lényeg, hogy legyen kenyér, margarin, kőbányai meg Isaura tv, annak elég lenne a segély.
Most majd jönnek a birkák, hogy ők inkább dóógoznának.
A minimálbér mar a jelenlegi arakelőtt is csak segély értékű alamizsna volt. Megélhetésre nem elégséges. Alapbérnek jó lenne. Aki kijön belőle, ne dolgozzon, aki vágyik pluszra, bőven elég lenne annak dolgoznia, hisz úgysem jut mindenkinek munka. Több szempontból jobb berendezkedés lenne, mint a jelenlegi, teljesen egyetértek az elméleteddel.
#7 Miért "birka" az akinek magasabb igénye vannak az evés-alvás-szarás alap létszükségleteknél?
Mert hogy az alap jövedelem átlag ember számára egyszerűen kevés lenne.
Amúgy mégis hogy kell ezt elképzelni, mi alapján, mennyi jár, kinek?
Gyerekkortól jár?
Felnőtt kortól jár?
Egy háztartásban élőknek több jár, kevesebb jár?
Van egy cigány család, 3 gyerekes anyuka a kanjával ott lakik ahol a szülők, az már 7 ember. 7x150 ezer havi 1 millió jár nekik?
Ha én egyedül élek, akkor egyedül kapok 150 ezret?
Azzal mégis a mi a búbánatos f_szra megyek?
55 ezer a hitelem, 45 a rezsi, marad 50 ezrem megélni? Napi bő 1500 Forint. Persze majd valami nagyokos úgyis levezeti nekem, hogy babkonzervvel meg farháttal ő a feléből egészségesen táplálkozik.
Biztos hogy dolgoznék!
Voltam munkanélküli, és majdnem beleőrültem a semmittevésbe. Kis híján alkesz lettem.
Nem vagyok a munka hőse, de szeretek bemenni a munkahelyemre, szeretem amit csinálok és a társaság is egész normális. Ráadásul igen jól keresek, ami nem egy utolsó szempont.
#6 Ezek szerint Orbán szerint a magyarok 70-80%-a egy ingyenélő proli.
Remek. És ez a nemzeti oldal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!