Miért mi vesszük a legdrágábban az orosz gázt annak ellenére, hogy Putyinnak nyalizot?
Nem mi vesszük a legdrágábban a gázt.
Honnan szeditek ezeket a baromságokat?
Senki nem tudja megmondani mennyibe kerül az orosz gáz. Ti sem. Csak bedobtok random számokat.
Szerintem Puttyantó élvezi, hogy szívathatja Viktortát, mert Viktorta azt hiszi így, hogy megint '89 előtt van, és a Nagy Medve megvéd minket.
Bár hót ellentmond így a régi önmagával...
"Senki nem tudja megmondani mennyibe kerül az orosz gáz. "
Tudom nehéz felfogni, hogy Magyarországnak kötelező jelenteni az Eurostat felé, és a lejelentett adatokból ezt vissza lehetett számolni. Nyilván nem pontosan, de amikor nőtt a gáztőzsdén az ár, akkor a számolt ár is nőtt, amikor csökkent akkor meg csökkent. Annyira együtt mozgott a kettő, hogy az már biizonyító erejű.
Oké nem neked az, de az értelmesebbje elhiszi, mert elég meggyőző volt az érvelés.
Ettől még nem tudom, hogy a legdrágábban vesszük-e csak azt, hogy a tőzsdei árat lekövetve.
Miért kapjuk az oroszoktól drágán? Mert kis tételben vesszük. A kis tétel mindig, mindenhol drágább, mint a nagy. Ez nyilvánvaló.
Önmagában ez egy adottság, hogy mi mindig világpiaci áron kapjuk a gázt, ezzel meg kell tanulni együtt élni. A baj az, hogy évekig hazudtak róla, hogy ez így lenne.
#3 Semmi ilyen kötelezettsége nincsen az országnak, ez üzleti titok.
Ahogy nem lehet visszaszámolni, mert az országba beengedett gázmennyiség van nyilvántartva és abban benne van a más országoknak tovább forgalmazott mennyiség is.
De tessék, itt a lehetőség, mutasd meg, hogy mennyiért veszi Magyarország az orosz gázt! Mivel a friss világpiaci (tőzsdei) árhoz hasonlítjátok, nyilván pontosan tudjátok, hogy most mennyit fizetünk az orosz gázért.
Figyelmesen várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!