Ha még jobban eszkalálódik az ukrán-orosz helyzet eljöhet az az idő, hogy kirúgnak minket a NATO-ból?
4: ezt nem érti a kérdező, hogy a NATO védelmi szervezet, ami arról szól, hogy ha az egyik tagot megtámadják, akkor a többi megvédi
Ukrajna nem NATO tag, a NATO-védelemnek nincs köze hozzá, az egyes országok önként segíthetik, ha akarják, de NATO-szinten nincs segítség Ukrajnának
A NATO-nak nincs mechanizmusa egy tagállam kizárására, és ha valaki javasolná is egy ilyen eljárás létrehozását, a tagok egyhangú döntése kellene hozzá, ami nem valószínű, hogy megvalósulna.
Törökország pár éve orosz fegyverrendszereket vásárolt, akkor is voltak, akiknek az nem tetszett a szövetségen belül, aztán túlléptek rajta.
Szerintem ez nem függ a háborútól. Már a háború előtt is pusmogták, hogy a lengyelek azért váltottak hirtelen politikát és kezdtek el az EU és az USA felé fordulni, mert velünk ellentétben ők tudtak arról, hogy Putyin támadni akar, még mi nem. Ez egy bizalomvesztés, ami az orosz kémbanktól kezdve, a kinai beruházásokon át sokmindennek az eredménye Magyarországgal szemben.
Akár tetszik, akár nem, evlesztettük a státuszunkat, a hitelünket. Nem tudom, hogy a tagságunk mennyire van asztalon, egyáltalán, mennyire reális a NATO tagság megszűnése, vagy jogilag, hogy működik. Azt viszont el tudom képzelni, hogy teljesen bannolnak minket bent. Nem kapunk információkat, nem veszünk részt tárgyalásokon stb... stb...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!