Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest külső kerületeiben...

Budapest külső kerületeiben (pl:. Újpest, Rákosmente, Budafok-Tétény) élők! Örülnétek ha a kerületetek leszaladna Budapesttől és független város lenne?

Figyelt kérdés

Ugye sokan szokták felhozni, hogy Budapest túl nagy, és kisebbíteni lehetne a várost. Budapestből meg csak így az 1950 előtti Kis-Budapest maradna meg így, a város területe jóval kisebb lenne. Meg pl:. a tömegközlekedés problémáját úgy lehetne megoldani, hogy a BKK bérlet a Budapestből kiváló településeken is érvényben maradna.

Ilyen feltételekkel támogatnátok az ötletet?

2023. márc. 6. 19:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

10-es

Kétféle módon lehet egy város "vízfejű". Budapest mindkétféleképpen az. Jó példa Bécs és Moszkva. Egyszer (még a háború előtt) neten panaszkodott nekem egy Moszkvai srác, hogy hát félig meddig tűrhető város de 1 óra 15 perc amíg beér a munkahelyére. Erre mondtam én (akkor még a X. kerben laktam), hogy komolyan? Nekem annál több, pedig én Budapesten lakom, és nem is a város legszélén ráadásul, és ez nem Moszkva ami egy 10 milliós világváros. Budapesten a belvároson kívül egy szórakozóhely sincs.. de még egy éttermet is nehéz találni, annyira szar az infrastruktúrája.

Szóval kétféleképpen lehet egy város vízfej:

-Ha túl nagy az ország méretéhez képest (Bécs)

-Ha szar az infrastruktúra (Moszkva)

+1: Ha ez mind a kettő egyszerre! (Budapest)

Bécs a Habsburg Birodalom fővárosának indult, ami szétesett, most egy kis ország aránytalanul nagy fővárosa, de qrva jó infrastruktúrával, nincs olyan része ahol ne lenne tele munkahelyekkel, szolgáltatásokkal és a közlekedés kiváló minden zugában:

[link]

Moszkva egy nagy ország fővárosa, de alapvetően szar.

Budapest egy kis ország fővárosa ahol infrastruktúra is szar a külvárosi részeken, no ezért echte vízfej.

2023. márc. 6. 22:52
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

#11: És akkor mi van ha vízfej? Ha leválasztod a külső részeket, akkor mivel lesz jobb? Ugyanúgy be kell járniuk onnan az embereknek, az utazás se lesz gyorsabb.

Ami a szórakozóhelyeket illetve, én Bécsben még a belvárosban is nehézkesen találtam.

2023. márc. 6. 22:56
 13/22 anonim ***** válasza:

12-es

Bécs belvárosa nem egy kupleráj, ellentétben öö...

Na mind1, hidd el én itt élek, rengeteg a szórakozási lehetőség, a világ minden zenekara fellép itt, diszkóból is rengeteg van, és nem csak a belvárosban hanem mindenhol. És nem zavarják a lakosságot, nem úgy mint öö... ott ahol egy egész kerületet ki kellett paterolni az otthonából a zaj miatt.

2023. márc. 6. 23:14
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
#13: Én elhiszem, laktam a belvárosban, engem mondjuk nem zavart. De azt is megértem, ha valakit zavar a zaj. Viszont azt akkor se tudom, hogy mit segítene a helyzeten a városrészek leválasztása. Én inkább az infrastruktúra fejlesztésének vonalán indulnék el, szerintem annak több értelme lenne.
2023. márc. 6. 23:46
 15/22 anonim ***** válasza:

14:

Pont azért nincs pénz infrastruktúra fejlesztésre a külvárosban, mert Budapest önkormányzata pénzén osztoznak, amit csak a frekventált belvárosi részekre költenek. Többek között a te bulinegyeded is abból jött létre a Rogán-maffia által, hogy a részeg britek berúghassanak és kúrogathassák a honfitársnőinket egy olyan negyedben, ahol régebben magyar polgárok laktak. Csak hát ugye a csendsértés az csak elméletileg illegális, ha Rogán embereit bőkezűen lefizeted, hajnal 5-ig is üvöltözhetnek a brit kanok a belvárosban.

Szóval ez a helyzet Pesten, a külvárosból járhatsz be dugóban állva, szmogban, koszban, óra hosszak alatt, miközben ha kimész a munkahelyedről szagolgatod a britek állott húgyszagát. Valóban, Bécs nem ilyen :) Ne gyere ide, ha ilyen városban szeretnél élni.

Még Puzsér Róbert is példának hozta fel Bécset (többek között), hogy igenis lehet egy nagyvárosnak is olyan belvárosa ami élhető, tiszta, friss a levegő, és kulturált a helyi polgároknak, diákoknak is.

Többek között ezért is lenne jó, ha ezek a külvárosi részek leválnának, lenne saját kasszájuk infrastruktúrát építeni és HELYBEN munkahelyeket teremteni. Csak mondom, a magyar politikai kultúra nulla, a korrupció a harmadik világgal vetekszik...

2023. márc. 7. 00:10
 16/22 anonim ***** válasza:
#15: Ha megnézem az agglomerációs településeket, onnan is ugyanúgy bejárnak az emberek Budapestre, nem látom, hogy miért lenne ez másképp a levált területeken.
2023. márc. 7. 00:29
 17/22 anonim ***** válasza:
18%

Vácról is bejárnak melózni a prolik vonattal, ennyi erővel már csatoljuk Budapesthez egész Pest megyét, mert miért ne akkor már? Csak ezzel épp a jelenlegi Pest megye járna rosszul, mert elvinné a pénzüket a rézfaszú bagoly nekik is.

Amúgy ott van ellenpéldának Budaörs, ami nem Budapest része, mégis gazdaságilag jobban megvan mint Budapest legtöbb része.

2023. márc. 7. 01:24
 18/22 anonim ***** válasza:
53%

#17: "Vácról is bejárnak melózni a prolik vonattal, ennyi erővel már csatoljuk Budapesthez egész Pest megyét, mert miért ne akkor már?"

Ez elég proli hozzászólás, inkább nem is kommentálom.

"Amúgy ott van ellenpéldának Budaörs, ami nem Budapest része, mégis gazdaságilag jobban megvan mint Budapest legtöbb része."

Egy ellenpélda a több példa mellett, nem túl meggyőző.

Egyébként nem mindegy neked? Ha te Bécsben laksz, akkor ne más városát akard szétszedni, foglalkozz azzal, ahol te élsz.

2023. márc. 7. 01:30
 19/22 anonim ***** válasza:
45%
Bocs, hogy van beleszólásom a magyar politikába, közéletbe, attól még hogy a Császárvárosban élek..
2023. márc. 7. 01:41
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
#19: Ebbe speciel nincs, mert nincs napirenden a téma. De ha lenne is, a többség úgyis leszavazaná.
2023. márc. 7. 02:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!