Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ismét egy mutató, amiben...

Ismét egy mutató, amiben lemaradtunk? Mikor látják már be az emberek, hogy a kormány politikája nem jó?

Figyelt kérdés

[link]

Gondolom majd megint jönnek az érvek, hogy ezeket Magyarország ellenségei készítik és nem tükrözi a valóságot. De mi kell ahhoz, hogy elhiggyék az emberek, hogy rossz irányba megyünk? Kinek, vagy milyen felmérésnek hinnék el, hogy leszakadunk a régiótól és mi kellene ahhoz, hogy legalább elgondolkodnanak, hogy nem jó ez így?

2023. márc. 6. 18:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

9

Melyik többség?!

2023. márc. 6. 19:10
 12/19 A kérdező kommentje:
#9: Tudom, csak szeretném megérteni, hogy miért dönt így a többség. Itt voltak a választások, amiután bebizonyosodott, hogy végig hazudták az egész kampányt, de az embereket ez sem érdekli. Oké, nem érdekel titeket ez a felmérés, de ha azt mérik fel, hogy nálunk a legalacsonyabb az egy főre jutó fogyasztás, ti azt is elutasítjátok. Ha azt mondják, hogy csúszunk le a korrupciós ranglistán, azt sem hiszitek el. A nemzeti bank elnöke elmondta az aggályait a kormánnyal szemben, ezt sem veszitek komolyan. Van egyáltalán olyan, amiért neheztelni tudnátok a kormányra, vagy ideológiai alapon olyan közel állnak hozzátok, hogy elnéztek nekik bármilyen gazdasági hibát?
2023. márc. 6. 19:13
 13/19 anonim ***** válasza:
22%

#7 De nézd már meg, hogy érvel. Szerintük Magyarország gyenge teljesítményének az az oka, hogy a kormány központosítja az államszervezetet, és "korlátozza a szabad véleménynyilvánítást". Ez egyszerűen hazugság, ugyanezt nyomták 2010-ben is, és már akkor hülyeség volt, azóta pedig elcsépeltté, a megrendelt "kormányellenes" propaganda védjegyévé vált, jól írja az egyes válaszoló.

Pl. hozhatták volna az elcseszett adózást, az árstopot, a bürokráciát, a túlárazásokat, a tenderek problémáit, a cigánybűnözést stb. de nem, helyette ezt, mert erre áll fel a balosok meg a liberálisok kukija.

2023. márc. 6. 19:22
 14/19 A kérdező kommentje:
#13: Az adózást is említi, csak ezek szerint nem olvastad végig a cikket.
2023. márc. 6. 19:26
 15/19 A kérdező kommentje:
Az árstopok, a bürokrácia, a túlárazások, a tenderek problémái szintén többször felmerültek már egyéb kutatásoknál, vagy például inflációs hatások elemzésénél, de erre is immunisak a választók. Számtalan közgazdász elmondta, hogy miért nem jó ez az irány, de ti mintha meg lennétek babonázva. Komolyan nem értem, hogy mi ez nálatok.
2023. márc. 6. 19:30
 16/19 anonim ***** válasza:

#14 Sehol nem írja, már bocs. Azt írja, hogy:

"Noha a magyar kormány számos befektetőbarát intézkedésről döntött, könnyen felsorolhatók olyan példák, amelyek mutatják, hogy nagyon gyorsan változhat a piaci helyzet egyes szektorokban. Ezeket a jelentés külön nem részletezi..."

Én meg soha nem szavaztam a fideszre, szóval szükségtelen a fejedelmi többes.

Az ellenzék nem tudja megfogni a választókat, mert az összes ellenzéki párt a Mi Hazánk kivételével az MSZP-ben gyökeredzik. Azaz a "Gyurcsány-hatás" érvényesül.

2023. márc. 6. 19:39
 17/19 A kérdező kommentje:

#16: Igen és utána jön az, hogy "de más szervezetek értékelések alapján is valószínű, hogy a Legatum gyenge értékelése mögött olyan változtatások húzódnak meg, mint a szektorális különadók bevezetése..."

Ez bár nem része a kutatásnak, de a cikkben benne van.

MZP-nek például szerintem nem sok köze van az MSZP-hez, de például a Momentumnak, vagy a Kétfarkúaknak sem. A Fideszben több ex-mszps tag van, mint ezekben a pártokban.

2023. márc. 6. 19:46
 18/19 anonim ***** válasza:

#17 Az adott mutatóban az ország helyezését a kutatás dönti el, most hogy a portfólió odaírja, hogy "valószínűleg ez meg az", az nem releváns.

MZP összebútorozott a DK-val, ahogy a Momentum, vagy a Kétfarkúak is. Ráadásul a baloldali pártok között a törést még csak nem is az ideológiai különbségek okozzák.

2023. márc. 6. 20:17
 19/19 A kérdező kommentje:

#18: Mondtam számos más kutatást is, erre nem mondtál semmit.

A Kutyapárt mikor bútorozott össze a DK-val?

2023. márc. 6. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!