Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek miért gondolják,...

A fideszesek miért gondolják, hogy a szankcióktól már vége kellene lennie a háborúnak?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják, hogy még mindig háború van, ezért a szankciók nem működnek. De ki mondta, hogy a szankcióktól vége lesz, pláne ennyi idő alatt? Ilyet senki nem mondott. A szankciók arra vannak, hogy Oroszországot gyengítsék, megnehezítsék számára a katonai eszközök gyártását, illetve hogy a jövőben lehetőleg elvegye a kedvét neki is és másoknak is a támadástól. Ezek teljesülnek, de azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy a szankciók hatására majd két hét alatt visszavonulnak. Ezt csak Orbán mondta, hogy az EU ezt ígérte, de ez nem igaz, nem ígért ilyet senki.

2023. márc. 3. 16:52
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
#9: Kijevet meg 3 nap alatt bevették, na bumm. Nem lehet mindent előre megjósolni, főleg nem egy háborúban. Ez viszont még nem változtat azon a tényen, hogy a szankciók működnek. Ha valakinek irreális elvárásai voltak ezzel kapcsolatban, arról nem a szankciók tehetnek.
2023. márc. 3. 17:48
 12/42 anonim ***** válasza:
29%

11

Ha a szankciók működnének, az orosz sereg már tavaly őszre le kellett volna, hogy álljon. Ezt az EU koponnyái mondták.

2023. márc. 3. 17:50
 13/42 anonim ***** válasza:
68%
Javasolnám azoknak a matematikai realitások tanulmányozását, akik azt hiszik, Oroszország fog ebből jobban kijönni. Oroszország gazdaságának a mérete tavaly február előtt Olaszországéval volt egyenlő. Olaszország megnyerne szerintetek egy gazdasági háborút a komplett EU-val, USA-val, Japánnal, Kanadával, Ausztráliával és Dél Koreával szemben? Úgy néz ki Szaúd-Arábia is beáll Ukrajna mögé, hisz a hét elején ők is bejelentették, hogy támogatják mostantól Ukrajnát.
2023. márc. 3. 17:52
 14/42 anonim ***** válasza:
66%

Senki, egy szóval sem mondta, hogy csak a szankciók állítják meg Oroszországot.

2023. márc. 3. 17:54
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

"Azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy a szankciók hatására majd két hét alatt visszavonulnak. Ezt csak Orbán mondta, hogy az EU ezt ígérte, de ez nem igaz, nem ígért ilyet senki."

Mikor mondott ilyet Orbán?

2023. márc. 3. 18:39
 16/42 A kérdező kommentje:
#15: Amikor elkezdett kampányolni a nemzeti konzultáció mellett.
2023. márc. 3. 18:43
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Rákerestem, de nem találtam ilyen kijelentést.

2023. márc. 3. 18:50
 18/42 A kérdező kommentje:
#17: A saját fülemmel hallottam, forrásom nincs, de ha nem hiszed, akkor azt is megértem.
2023. márc. 4. 01:49
 19/42 anonim ***** válasza:
51%

#18 Orbán nem mondott ilyet.

Szemben az EU politikusaival akik pont azzal érveltek a szankciók mellett, hogy azért kellenek, hogy majd ezzel meggyengítik az oroszokat, akiknek így nem lesz pénze finanszírozni a háborút - és így vége lesz.

De visszakérdezek.

Ha nem mondtak ilyet az eu-s politikusok akik a szankciót szorgalmazták és már a tizediket fogadták el - akkor mi értelme a szankcióknak? Akkor mivel indokolták, hogy szükség van arra, hogy a szankciók negatív következményeit bevállalja az európai lakosság, az európai ipar?

2023. márc. 4. 10:06
 20/42 A kérdező kommentje:
#19: Leírtam az előző hozzászólásokban, hogy mi értelme a szankcióknak.
2023. márc. 4. 10:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!