Mit szólsz hozzá, hogy a népszámlálási adatok alapján, 2050-re az ország 50%-a megöregedett elátott lesz és a másik fele fogja ellátni őket?
Erre valami forrás is van? Vagy higgyük el, mert te mondod?
Én 45%-ot láttam, de csak hogy értsd is azt, hogy miért sírsz. Az 50% azt jelenti, hogy egy időskorút 2 aktívkorú kell eltartson. Most 3,3-3,4 tart el egyet.
2050-re az ország 50%-a megöregedett elátott lesz és a másik fele meg rejtett munkaerő.
Szerintem amelyik aktív korú dolgozó embernek egy csepp esze van nem fogja ezt az állapotot kivárni az országban.
Az adójából csak a segélyre, meg a 14. havi nyugdíjra fogja futni.
A robotok konkrétan a tőkések gazdagodását fogja gazdagabbá tenni, nem a nyugdíjasok és a többi ember fenntartását segíteni.
Lehet komcsizni engem, (nem vagyok kommunista, csak kapitalizmuskritikus) de ez tény. És nem csak a nyugdíjválsággal kell majd megküzdenünk, hanem a klímaválsággal is, érdekes lesz majd annyi mindenre fordítani a semmi forrást.
Ja, és amikor kitalálnánk, hogy na akkor megadóztatjuk a robotokat, akkor a tőkések fogják a gyáraikat, és viszik valami adóparadicsomba, ill. lefizetik a döntéshozókat, hogy azért ők jól járjanak, és a négy-nyolc évre amire gondolnak, megint minden rendben lesz - nekik. Az ország meg tönkremegy.
Felesleges ilyen disztópikus f*szságokon gondolkodni... Sz*r lesz a helyzet, de mindenhol máshol is van elöregedés amire lesz megoldás, mert igen, gusztustalanok a nagy multik és milliárdos tulajaik, de ha nincs az embereknek pénze vásárolni, akkor ki teszi őket gazdaggá??????????????
Ameddig lehet marad ez a rendszer, mert így jó a gazdagoknak, majd ha nagyon sz*r lesz a helyzet megoldják ők nem kell ilyesmin aggódni. Persze mi szívunk, mert egy kis csöves és jelentéktelen hulladék ország vagyunk/leszünk amit a fidesz leélt, de nem fog megállni az élet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!