Miért nem kötelező a szavazás a parlamenti és önkormányzati választások során?
Figyelt kérdés
Ha már egyszer ekkora szabadság van, akkor 4 évente 2-szer igazán lehetne ez kötelező vagy mégse?2010. okt. 5. 20:56
1/23 anonim válasza:
Csak akkor kell egy tartózkodik opció is, amivel kb ugyanott vagy, csak több meló feldolgozni az eredményt.
2/23 A kérdező kommentje:
Tartózkodó opció nélkül nem megy? Úgy mint Törökországban?
2010. okt. 5. 21:02
3/23 anonim válasza:
Te tudsz sok záptojásból ehetőt kiválasztani?
Ha valakinek egyik se felel meg, hadd tartózkodjon.
4/23 A kérdező kommentje:
Struccpolitika. Még 2 rossz közül is lehet választani, hogy melyik a kevésbé rossz...
2010. okt. 5. 21:08
5/23 anonim válasza:
Szerintem nem egy tartózkodás rublika kellene, hanem egy "Egy párt sem érdemli megy, hogy rá szavazzak" kategória. Ezzel fejezhetnék ki ezek az emberek a véleményüket. Én nem tartom hülyeségnek, hogy mindenki szavazzon. Ha már van választójogunk éljünk is vele.
6/23 anonim válasza:
Kérdező, ez nem struccpolitika, csak elég a hazudozásból... Én mondjuk voltam szavazni, mert még akadt olyan, akire én talán érdemesnek találtam leadni az x-et, de ha ilyen nem lenne, én se szavaznék, mert olyanra nem szavazok, akiben egy kicsit se bízok meg. Ez olyan lenne, mint ha odaadnám a tolvajnak a lakáskulcsot. Ennek ellenére mindig van egy hülye tömeg, akik mégis megszavazzák a tolvajt, és az én egy szavazatom semmit nem ér ellenük.
7/23 anonim válasza:
A Kádár-rendszerben kötelező volt.Igaz,csak a Népfrontra lehetett szavazni.
Aki nem megy el,az nem talál egyetlen pártot sem jónak.
Talán többen mennének el szavazni,ha a listán nem csak a pártokra,hanem ellenük is lehetne szavazni.
8/23 anonim válasza:
egyikre se szavaztam volna, inkább csukjanak le, de én ehhez a szarhoz nem adom a nevem.
9/23 anonim válasza:
Mert a politikai szabadságjogok közé tartozik az is, hogy jogod van nem szavazni.
10/23 anonim válasza:
Meg mit csinálnál azzal, aki nem szavazott? Börtönbe vele, mert nem élt állampolgári jogával? Nem állampolgári kötelesség, csupán jog, hogy eldönthetjük, melyik pár emberei alkossanak kormányt. Nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!