Más is érzett hasonlót mikor Magyarországról elment Olaszországba kirándulni ezen belül Milánóba és mintha kb. 20-22 évet fiatalodott volna?
Nem, sőt Milánót éreztem a leginkább "magyar" hangulatú olasz városnak Trieszt mellett, nem sokban különbözött a jóval északabbi Münchentől sem.
Az a tipikus olasz hangulat szerintem Rómától délre kezdődik, Észak-Olaszország, főleg Milánó még nem sokban tér el Közép-Európától.
Nem. Voltam Milánóban és más olasz városokban is. De pont Milánó egy kicsit csalódás volt. Talán túl sokat vártam. Nem volt rossz egyébként, csak nem nyűgözött le.
Jó hangulatú, teli teraszok, vendéglátóhelyek itt is vannak, meg más országokban is, nem olasz sajátosság.
Egyébként a sok ember, akit láttál, lehet, hogy pont ugyanúgy turista volt, mint te :D
Meg nem is értem, hogy ebből, hogyan derül ki, hogy nem virtuálisan élnek.
Milánó egy európai szintű gazdasági központ. A legkevésbé "olaszos" város. A sztereotíp Olaszország Rómától délre kezdődik.
Nápoly teljesen fiatalos, de mit sem ér ha sajnos a nyomor ott sokkal nagyobb. Bari viszont teljesen élhető, fiatalos dél-olasz egyetemi , ipari és kikötő város. Még a buta külföldiekben kialakult sztereotípiáknak is megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!