Melyik radikális döntést kellene meghozni ezek közül Magyarországon?
- Euró bevezetése és a forint kivezetése
- Mindenkinek fizetős egészségügy az általános tb. levonás helyett
- A felosztó-kirovó nyugdíjrendszer helyett más rendszer alkalmazása
Vagy egyiket sem? Nyilván nem meri senki meglépni, mert egyértelmű szavazatvesztést eredményezne. De kellene-e bármelyik is? Nem saját elképzelés, csak másoktól hallottam és most kíváncsi vagyok, itt ki mit szól hozzá.
Egyiket sem.
Az első úgy felvinné az árakat, hogy nem tudnánk megélni. Még a németek is "Teuro"-nak azaz "Drágaeuró" csúfolják az eurót mert a mai napig nem olyan olcsóak náluk a bolti termékek a fizetésekhez képest, mint amikor Márkájuk volt
A második egy őrült vadkapitalista ötlet, ami még Amerikában sem válik be. Még harmadik világbeli országokban, Afrikában meg hasonló helyeken is van állami egészségügy.
A harmadikkal idősek hada maradna olyan nyugdíjjal ami semmire sem elég.
"Euró bevezetése és a forint kivezetése"
Jó lenne de ez jelen kormánnyal és gazdasági helyzetben (ami a kormánynak köszönhető) nagyjából elképzelhetetlen.
"Mindenkinek fizetős egészségügy az általános tb. levonás helyett"
Ezt nem támogatom, szeritem kell egy általános állami támogatás, de a TB összegét persze ahhoz rá kellene fordítania a kormánynak, nem ellopnia...
Ezen bérek mellett a magánt nehéz lenne megfizetni, ha valami komolyabb műtét vár az emberre az milliók...a magyarok 85%-ának nincsenek "felesleges" millió. Viszont kellene egy nagy reform, mert az EÜ meg az oktatás a leggyengébb az országban. Nem csak Vitya alatt de ő pusztította le mindkettőt teljesen.
"A felosztó-kirovó nyugdíjrendszer helyett más rendszer alkalmazása"
Én itt alkalmaznék egy minimum-maximum plafont a nyugdíj összegére. Tudom, van minimum de az nevetségesen alacsony és abból megélni egyáltalán nem lehet. A maximum pedig azért kellene, hogy ne legyenek olyanok, akik bár jól kerestek emiatt magas nyugdíj illeti őket mégis irreálisan sokat kapnak a többiekhez képest. Természetesen itt a politikusok és más, nem "tiszta" módon pénzt "megkeresett" emberek miatt lenne jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!