Ha százával veszítjük el a magyarokat a háborúban ukrán oldalon, akkor milyen alapon vádolnak minket oroszpártisággal?
"még a hazai közbeszédben sem esik elég szó arról, hogy „százával veszítjük el a magyarokat”.
Mi az áldozatok között vagyunk, ezt respektálnia kell Brüsszelnek […], Kijevnek és Washingtonnak is – mondta Orbán Viktor."
Tehát itt is, akárcsak a délszláv háborúban, magyarok százai harcolnak és halnak meg. Akkor milyen alapon éri hazánkat az a vád, hogy oroszpártiak vagyunk meg nem segítünk, holott az összmagyarság véráldozatot is hoz Ukrajnáért?
Ha 2010 után tanultál történelmet, akkor megértem, tényleg gáz van az oktatással.
Segitségként: úgy hivják, hogy Trianoni békeszerződés. Ez egy elvesztett világháborúban való aktiv részvétel miatt "kaptuk", aminekt az eredménye, az ország 2/3-ának elvesztése volt. Értsd, nem Ukrajna szálta meg azokat a területek, hanem elcsatolták egy olyan döntés értelmében, amit mi elfogadva aláirtunk.
Nekem is fáj Trianon, de Ukrán megszálásról beszélni, történelemhamisitás. Sajnos itt tart ma a magyar közoktatás, az nem a te hibád kérdező, de ettől még nem ártana, ha utána néznél, mielőtt történelemhamisitást követsz el, amit a törvény egyébként bűntet.
#12.:
1. 2010 előtt tanultam történelmet.
2. akik Trianonban kapták akkor Kárpátalját, a csehek, szintén aktív résztvevői voltak az I. VH-nak, a mi oldalunkon.
3. Ukrajnához Sztálinék csatolták a II. VH után.
4. egyik döntést sem saját akartunkból fogadtuk el, mert mindkettő nagyhatalmi diktátum volt.
5. ha az ukránok állítólag nem megszállók, akkor nyugodtan visszaszolgáltathatják nekünk. Miért nem mondanak le önként róla, mint mi tettük/tesszük az országunk 2/3-áról? Mert ballib-szélsőbal vezetéssel mi sem igazán harcoltunk a hazánkért az 1918-1920 közötti években, 1945-öt követően főleg nem.
6. mindezek alapján nem vádolhatsz sem tudatlansággal, sem nem történelemhamisítás bűntettével.
#14.: Én speciel nem írtam alá semmilyen szerződést és remélem, mihamarabb olyan kormányunk lesz, amely maga is küzd ellene és kezdetnek mindjárt fel is mondja, érvényteleníti ezt az aljas rablódiktátumot.
Addig marad a "történelemhamisítás" és felőlem jelents fel ezért, ha nem bírod elviselni.
"Csak személyeskedni tudsz, te troll? Vagy nem erősséged a történelem tantárgy?"
Így visszamenőleg sajnálom, amit írtam, mert parasztság volt, és bocsánatot kérek. Mindazonáltal nincs igazad, és nem a történelem miatt, hanem azért, ahogyan értelmezed.
Ukrajna nem megszállást alatt tartja Kárpátalját, hanem Ukrajna része. Az, hogy te ezt igazságtalannak tartod - én is -, attól még nem lesz igaz az állításod.
#16.: a franciák is aláírták a békét 1940-ben a németekkel, mégsem nyugodtak bele és tartották örökkévalónak, hanem 1945-ben szövetségeseik segítségével felszabadították országukat, s még Elzászt is megszerezték.
Kárpátalja ma Ukrajna része, de mi nem önként adtuk oda, a beleegyezésünkkel, hanem a fejünk fölötti tragikus nagyhatalmi döntés juttatta ukrán kézre.
Jöhet olyan történelmi fordulat, mely visszajuttatja hozzánk, feltéve ha merünk is élni a lehetőséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!