Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó ötletnek tartanátok, hogy...

Jó ötletnek tartanátok, hogy a roma kisebbségeknek pénzügyi segély helyett kuponos segélyt kellene nyújtani?

Figyelt kérdés
A segélynek elviekben azt a célt kellene szolgálnia, hogy fedezni tudják az étkezést, öltözködést, gyereknevelést stb. Mivel a cigányok többnyire visszaélnek ezzel, így az egyetlen megoldás a kupon lenne, amit nem lehet pénzre váltani. A törvény büntetné az eladását.
2023. febr. 22. 23:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%

A legjobb az lenne, ha nem segélyből akarnának megélni, hanem fizetésből.

Mondjuk vannak olyan romák, akik rájöttek erre, és van munkájuk.

Én személy szerint semmilyen kupont, pénzt nem adnék azok kezébe, akik életvitelszerűen segélyekből élnek. Munkát ajánlanék fel nekik. Aztán ha elfogadják, lesz fizetés. Ha nem, akkor nincs sem kupon, sem segély.

2023. febr. 23. 00:23
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
Kupon helyett kotont kellene osztani és 1 maximum 2 gyerek után kötelezően elköttetni őket, hogy legalább ne szaporodjanak mint az állatok.
2023. febr. 23. 00:44
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
a legjobb ötlet az hogy mindennemű igazságtalan segélyt leállítani nekik
2023. febr. 23. 01:02
 14/29 anonim ***** válasza:
73%
Mi nálad ez a kupon mánia? Semmilyen segélyt nem kéne adni, hogy kénytelen legyen elmenni dolgozni és akkor talán elkezdődne valami asszimiláció.
2023. febr. 23. 01:10
 15/29 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Azt tartom jó ötletnek, hogy mind menjen el dolgozni.
2023. febr. 23. 02:18
 16/29 anonim ***** válasza:
86%
Miért kell őket kötelezően támogatni? Engem se támogatott senki, soha az életben, sőt ott húzták ki a politikusok a lábam alól a talajt ahol csak lehetett, azért mert az én bőröm fehér.
2023. febr. 23. 03:58
 17/29 anonim ***** válasza:
86%
Még 18 éves se voltam, amikor a komcsi rendszer alkonyán, miliós adóságott örököltem. A kutya nem jött segíteni, sőt a munkahelyemen is ott aláztak meg ahol tudttak, mind ezt alamizsna fizetésért, miközben hős politikusaimk tömték a privatízációból a zsebüket, mentek a nagy maffia bizniszek, adták a segélyeket a cigányoknak, akik azóta se változtak. Én nekem meg még családom se lett. Csak azért mert fehérbőrű magyar vagyok.
2023. febr. 23. 04:13
 18/29 A kérdező kommentje:

Túl radikálisnak gondolom a támogatás hirtelen megvonását. Kontraproduktív lenne, megnőne a bűnözés, és lényegében csak az ellenkezőjét provokálnánk ki annak, amit el akarunk kerülni. Ugyanakkor a segélyek felélését korlátozni kellene. Ha mindig készhez kapják a pénzt, akkor piára és cigire költik el. Kuponokkal viszont rendeződhetne valamelyest az életminőségük, példa: kielégtőbb táplálkozással ritkábban lennének betegek és kerülnének kórházba, ha a gyerek tiszta ruhában jelenne meg az iskolában, akkor a gyerekek közé is jobban beilleszkedhetne - nem mondom, hogy mindenképp beilleszkedne, azért ott még nem tartunk, de esélyesebbnek látom, ha tiszta ruhában, megfürödve érkezik meg, ha kapnának kupont szórakozásra is, akkor lehet nem a helyi kocsmában töltenék az idejük legtöbb részét, hanem mondjuk egy koncerten, bálon. És így tovább.

Mindenképp az lenne a cél, hogy segítsük a beintegrálódásukat a társadalomba. Ezért nem a pénzt kell elsőként megvonni, hanem korlátozni, hogy mire költhetik. Ettől még az élelmiszerre felhasználható kuponból továbbra is vásárolhatnak alkoholt és cigit, csak rájönnek, hogy annyit nem ér az egész, mert tényleg nem marad majd kajára, ha a többi kupon csak ruhaüzletekben és más szolgáltatásoknál használható fel. Buta érv az, hogy nincs jogunk megvonni tőlük a szabad döntés lehetőségét, vagyis azt, hogy mire költik a készhez kapott pénzt. Akkor nem lenne jogunk rá, ha azt a pénzt ők saját maguk keresnék meg munkával. Így viszont nyugodtan lehet feltételkhez kötni a költekezésüket.

Dióhéjban ezt gondolom.

2023. febr. 23. 04:13
 19/29 anonim ***** válasza:
84%
A komcsi rendszerbe se sikerült ezt megvalósítani, pedig ott kötelezve voltak a munkára, és az oktatásra. Nem lehet, és nem is ezzel kellene az országnak foglalkozni, hanem azzal, hog minnél több fehér magyar fiatal vállaljon gyereket. Ha nem tetszik nekik akkor nyugatra lehet menni, és ott majd a nyaszájú politikusok megmutathatják, hogy hogyan kell ezt csinálni. Nincs mit be integrálni. Ez a nagy beintegrálás mind a fehér magyar gyerekek rovására megy.
2023. febr. 23. 04:23
 20/29 anonim ***** válasza:
81%
Az integrálodásról annyit láttam több olyat is amikor putris cigányok közé kerültek be fehérek, nem a cigányok emelkedttek a fehérek közé, hanem a fehér süllyedt le a putris cigányok szintjére. A kérdés csak az hogy tisztelt politikusainknal mi a célja, az országgal egy puris 1 bites nemzet vagy más?
2023. febr. 23. 05:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!