Ha a magyar kormány a békét szorgalmazza és elítéli a fegyverszállítmányokat, miért épít 3 új német fegyvergyárat Magyarországra, ami aztán annak a Németországnak fog gyártani, ami fegyvereket szállít az ukrán háborúba?
Tehát forrásként egy fidesz-közeli oldalt linkeltek be, holott a fidesz-médiát nem tartjátok megbízhatónak. Öngól.
Én olyan forrást vártam volna, amit ti tartotok hitelesnek. A fidesz-médiáról meg mindenki tudja, hogy hazudik. Elhazudják, hogy ilyen meg olyan sikeres fegyvergyárak épülnek.
"a hír máshol is megjelent"
Persze, egy lehoz egy kamut, a többi meg átveszi. Mintha nem tudnád, hogy megy.
Na jó, most már végképp nem tudom, mi a hiteles :-(
Nők Lapja esetleg?
Hát nézd, elvégre értelmezhetjük úgy is, hogy a fegyverszállítás már a németek lelkiismeretén szárad és "nem a mi dógunk". Pedig táptalajt biztosítani ilyen célokra elég inkonzisztens a kormány álláspontjával.
De fontos kihangsúlyozni, hogy a fegyvergyártás ab ovo nem elítélendő, sőt. Elképzelhető, hogy német cég építi fel a fegyvergyárat Magyarországon, de a fegyverek magyar tulajdonba tartoznak majd azzal az üzleti megállapodással, hogy a legyártott fegyverek pl. 10%át megkapják a németek. Szerintem ez így még akár elfogadható is lenne, de nem tudom, hogy valójában miben állapodtak meg.
Jó lenne egy forrás.
Itt van maga a cég honlapja.
És jogos, pontatlan voltam azzal, hgoy "annak a Németországnak fog gyártani"-val, mert nem neki gyárt, hanem annak a német hadiparnak hozza a hasznot. Nyilvánvalóan óriási különbség, de a békepártiság elvén nem változtat, miszerint a német hadipart pörgeti ezzel a magyar gazdaság.
Számomra ez eléggé azt sugallja, hogy cak addig ítélünk el valamit, amíg kimaradunk a buliból. ha már mi is kapunk pénzt érte, akkor semmi bajunk vele. Szomorú.
"A Rheinmetall a nemzeti fegyveres erők modern felszerelésére összpontosít, és helyi gyártást irányoz elő. A jövőben hazai gyártással kívánja kiszolgálni Magyarországot, mint hazai piacot."
Vagyis nettó baromság az, hogy a németeknek fogjuk gyártani a fegyvereket. Valamilyen piaci részarányban biztosan megállapodtak, de ez elenyésző ahhoz képest, amilyen előnyökkel bír ez az üzlet. Szükségünk van fegyverekre ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat egy háborús helyzetben és nincs sok választásunk, hogy kikkel kötünk üzletet. A német hadiipar jó. Vagy mondj egy jobb üzleti partnert.
20, esetleg olvasd el a 19es válaszom (ahonnan idéztél is) ahol korrigálom a pontatlanságomat. Korrigálást követően tök értelmetlen belekötni a korábib verzióba.
Ha két ország pl a hadügyi kérdésekben nem ért egyet, de az egiyk ország pénzeli a másik ország hadiparát... az igencsak érdkes gondolkodásra vall. Mintha elítélnéd a drogosokat, de fizetnéd nekik a cuccot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!