Más is érzi úgy, hogy az 1989-2004 közötti független Magyarország sokkal szabadabb volt mint az EU csatlakozás után az élet szinte minden területén?
Hát, ha a szabadság a létbizonytalanságot, a féktelen korrupciót, a borzalmas közbiztonságot, a kormány legfelső szintjeiig szivárgó alvilágot jelenti, a farkastörvényeket, olajszőkítést, politikai gyilkosságokat, robbantásokat, a legbrutálisabb, szabályozatlan vadkapitalizmust, az átláthatatlan, áron aluli privatizációt, a közvagyon elherdálását, óriási munkanélküliséget, gyárak, üzemek bezárását, akkor igen, persze.
Szabad maximum a SZABADRABLÁS szintjén volt, aki kapta, marta.
Milliók váltak a rendszerváltás kárvallotjaivá ebben az időszakban, miközben egy szűk, korrupt, alvilággal összefonodó réteg dúsgazdag lett, valóban.
4! Árokpart egy kicsit amolyan mémkérdező meg válaszoló itt. Tehát van pár fix téma, ami mindig visszatér nála:
A 90-es évek imádata (gyanítom akkor élte a 15-25 közötti vad ifjúságát)
az egészségügy állapota miatti aggódás -mondjuk ez jogos, de ő túltolja.
a rezsicsökkentés, ami miatt ő a Fideszre szavazott, mert azok majd megtartják...hát ez nem jött be!
tízből kilenc kérdése és válasza ezek köré szövődik.
ui. ugyanezt a kérdést vagy ezer formában kiírtad már és a válasz még mindig nem, nem volt jobb a 90-es évek. Mocsok szar időszak volt, a 20. századi magyar történelemben csak a 40-es évek, az 50-es évek és talán a 10-es évek voltak rosszabb nála.
Szerintem nem élt még a kilencvenes években, mert akkor tudná, hogy régen sokkal borzalmasabb állapotban volt az ország (SZDSZ, maffia).
"Ha pl. a szomszédnak jól ment akkor nem jelentgette fel a szomszéd, hanem egy sörre meghívta és megkérdezte, hogy mivel foglalkozik."
:DDD álomvilágban élsz. Régen is pont úgy lesz*rták egymást a szomszédok, mint most. Sőt, most még talán jobb is a helyzet, mert a mérges szomszéd a gyakorin, egyéb fórumokon engedi ki a gőzt, hogy már megint mit csinált a szomszédja, régen meg nem volt ilyen sem.
89 és 04 között sokkal nehezebben tudtam volna megcsinálni azt a karriert, amit már a magaménak mondhatok és a házas sem biztos, hogy lennék, mert a feleségem nem magyar állampolgár, akkor ez jóval több adminisztrációval járt volna és jóval körülményesebb lenne.
Ez időközt nem tehettem volna meg azt, hogy beszállok az autómba Magyarországon és Portugáliába megállás nélkül kiszállok. Nem tudtam volna megtennei azt sem, hogy ott és úgy vásárlok ahol akarok, vagy, hogy Bécsben cukrászdám legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!