Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbánnak lesz szerintetek...

Orbánnak lesz szerintetek érdemi ellenfele a 2026-os választáson és ha igen ki lesz az?

Figyelt kérdés
Lesz egyáltalán baloldali összefogás és ha igen vajon ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt? Érdemi kihívó lehet Toroczkai, Dobrev vagy Donáth? Vagy a Fidesz ismét tarol 50% feletti országos eredménnyel, a legerősebb ellenzéki párt pedig még a 10%-ot sem éri majd el egy végzetesen megosztott ellenzéki mezőnyben?

2023. febr. 15. 22:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Úgy bebetonozta már magát, hogy nem tud érdemi ellenfele lenni.
2023. febr. 15. 23:00
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Orbán Viktort csak Orbán Viktor tudja legyőzni.
2023. febr. 15. 23:00
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Torockai az esélytelen, ahogy az elődei is azok voltak.

A legerősebb ellenzéki párt most a DK és ha így marad akkor az nem sok jót jelent az összefogás maradék részének. '26-ra ott lesz Donáth Anna Momentuma, talán MZP bagázsa, MKKP és a maraodk akik ezek alá majd betagozódnak. Sztem kb ez esélytelen a Fidesz ellen.

2023. febr. 15. 23:03
 4/14 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem Orbán nem is fog indulni. Túl öreg már ő ehhez, inkább háttérbe vonul és valamelyik emberét fogja miniszterelnöki jelölt pozícióba tolni.

Ugyanakkor az ellenzék állapota eléggé siralmas és ha nyernek akkor se tudom mit lehet majd tőlük így várni.

A pénz nagy úr és szerintem lesz összefogás, csak épp már nem olyan széleskörű mint régen, a kicsiket addig szépen felfalja a DK és a Momentum.

2023. febr. 15. 23:07
 5/14 anonim ***** válasza:
65%

Senki nem fogja tudni legyőzni

Amíg csak akar, addig lesz miniszterelnök

(Hibái nem lehetnek, mert azt Soros és Brüsszel okozza, ezért ha romba dönti az egész országot, akkor is ő marad hatalmon)

2023. febr. 15. 23:11
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Jelenleg még a fasorban sincs senki
2023. febr. 15. 23:19
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

Nem lesz ballib összefogás.

Egyrészt már bebizonyosodott, hogy nem csodafegyver.

Mostanra az össze olyan párt, amelyik azzal nyitott, hogy Gyurcsánnyal soha, már összegyurcsányozta magát.

Ezzel a Jobbik és a Momentum kezdeti szavazói már el is pártoltak tőlük.

Nagyon valószínű, hogy külön indulva most sokkal kevesebb ballib párt jutna be a parlamentbe. A DK mellett szinte egy sem. Ez pedig azt veti előre, hogy a rákövetkező választásokig a minipártok eltűnnek, így a DK-nak lehet esélye nyerni.

Ha a minipártok fognának össze, akkor már a Fidesz mellett a DK is azt mondaná, hogy csak a bejutás miatt fogtak össze, nem képviselnek senkit sem. (Mondjuk ez már most is igaz.) Tehát egy ilyen összefogással a gyengeségüket ismernék be.

Ha a 2024-es önkormányzati választáson nem állnak be Karácsony mögé, akkor az azt jelzi, hogy kikukázzák és felosztják maguk között a mini pártokat.

Karácsony eleve nem a főváros miatt, hanem a kormányzati hatalon megszerése miatt indult főpolgármesternek. Ez a terv nem jött össze. Pótolható, szanálható. Ha jövőre beállnak mögé, akkor semmi nem fog változni, maradtnak minipártok és két ciklusra a Fidesz 2/3.

2023. febr. 15. 23:49
 8/14 anonim ***** válasza:
87%
#4: Orbán 2026-ban 63 éves lesz. Az a politikában mióta számít öregnek? Medgyessy 60 évesen lett miniszterelnök, Horn 62 évesen, Trump 71 évesen lett elnök, Biden 79 évesen. ...és akkor még a jelenleg 93 éves spekuláns barátunkról nem is beszéltem...
2023. febr. 16. 00:01
 9/14 anonim ***** válasza:
15%
a baloldal annyit hazudik hogy a magyar nép soha nem fogja megválasztani! így marad a fidesz-mi hazánk!
2023. febr. 16. 01:03
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

Én Donáth Annában bíztam,de már látom sok értelme nem volt.

Elég megnézni a telex interjúját.

Azt gondolom, hogy pontosan minden ugyanúgy lesz mint az előző ciklusban.

A gazdasági válság miatt az ellenzék nyer néhány fontos helyen az önkormányzati választáson,pontosabban megtart néhány fontos helyet mint pl Budapest, ettől megint elfogják hinni,és megint ugyanaz lesz.

Hiába mondják,hogy összefogás halott, egy ep választásokon lehet hogy az,de egy ogyn vagy önkormányzatin rá vannak kényszerítve.

Szal sztem lesz,és Donáth Anna pontosan ugyanúgy fog járni mint mzp.

Most sokan odáig vagytok érte,de már most látom, hogy egyszerűen alkalmatlan sajnos.

Nem fog nagy kihívást jelenteni Orbánnak.

Viszont Gyurcsánynak jelenthet kihívást.

Sztem van igény egy anti Gyurcsány többre a baloldalon és most ezt a momentumba látják,21be meg mzpbe.

Az a baj hogy Anna semmit mondó, pontosan ugyanaz mint a pártja,mikor megjelent a telex interjúja nem kicsit voltam kiakadva, mert rájöttem, hogy nincs alternatívája a fidesznek.

2023. febr. 16. 04:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!