Hol tartana már Magyarország, ha 2010-ben az ostoba, hozzánemértő választók nem üldözik el a baloldalt?
"Nem lenne annyi gyűlölet az emberekben és a politikában"
De lenne, csak ha fel mernéd vállalni a véleményed, ami netán nem a fősodratú irányvonalat képviseli, akkor ki lennél közösítve, minden csapból az folyna, hogy mekkora náci vagy.
"jobb lenne a közhangulat"
A hangos és állandóan sivalkodó kisebbség, ami a többségre szeretné erőltetni az akaratát, biztosan elégedettebb lenne, tehát kevesebb lenne a sivalkodás is. A többiek véleményére meg ugye senki sem lenne kíváncsi, elhallgatnák, vagy lejáratnák.
"talán az egészségügy és a közszolgáltatások is jobb minőségűek lennének"
Ugyanúgy magán egészségügy lenne, mint USA-ban. Talán a rejtett erőforrásoknak lenne ingyenes, természetesen közpénzből fenntartva. Összességében az átlagembernek minden drágább lenne, mert a mélyszegényeket egy az egyben nekik kellene eltartaniuk, ahogy ez az MSZP/SZDSZ idején is volt. Most is mi tartjuk el őket, de legalább kapnak némi késztetést, hogy kizökkenjenek a régi kerékvágásból...
"Nem lenne erőltetve a képmutató, kétszínű emberekkel teli elavult vallás"
Most sincs erőltetve, megtehetem, hogy a gyerekem nem egyházi iskolába járatom. Sőt, azt is megtehetem, hogy hittan helyett erkölcstanra/etikára járatom. Templomba menni sem kötelező! A vallás magától is kikopik idővel, és ez így van jól!
"illetve a régi dolgok"
A vármegyékre gondolsz? Az szerintem is fölösleges és nevetséges. Persze megértem a politikusokat, hogy számukra ez volt a legfontosabb jelenleg...
"helyette sokkal inkább a modern technológiára, digitalizációra való átállás lenne fontos"
Sajnos ez is csak merő találgatás, az MSZP/SZDSZ idején ezen a téren is csak a mutyi ment. Ingyen laptop a hátrányos helyzetűeknek, stb stb. Ettől a magyar még nem lesz "digitális" nép. Jelenleg is számos olyan folyamat zajlik, ami a kormány működését digitalizálja (ügyintézés, telek nyilvántartás, kormányablak, stb). A szocik idején csak a laptop osztogatás ment ezerrel... Az oktatásban vannak hiányosságok ezen a téren, de azért itt is volt fejlődés. A szocik leginkább azzal törődtek, hogy megszüntessék a szegregációt és a mélyszegényeknek minden ingyen legyen!
"A melegeket jobban elfogadná a társadalom"
Igen, erővel el lehetne érni, hogy senki se vállalja a véleményét, és tervezetten/célzottan átmossák a fiatalság agyát (mellesleg ez most is zajlik, a kormány akarata ellenére is!). Ezt aláírom, minden bizonnyal hatásos lenne!
"az Ukrajnával való viszony se lenne olyan rossz"
Miért is kellene jó viszonyt ápolnunk egy olyan néppel, ami évtizedek óta ellenségeskedik velünk? Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel? Az ukránok pont olyan barbár népség, mint az oroszok. Kutyából nem lesz szalonna!
"Az EU-val való kapcsolatunk sokkal jobb lenne."
Miután olyanok kerülnének hatalomra, akik az EU összes követelését maradéktalanul, szolgai módon végrehajtják, nyilván jobb lenne a viszony. Csakhogy az EU vezető nagyhatalmainak érdeke néha keresztezi Magyarország érdekeit, és az EU egyáltalán nem jótékonysági intézmény, hogy majd keblükre ölelik a "megtért" magyarokat és beköszönt a 3000 eurós minimálbér. Ugyanúgy az erősebb kutya fog toszni, én mi sajnos ebben a falkában a gyengébbek közül valók vagyunk... De egy szoci kormány simán bepucsít mindenre, lehet még élvezi is, ezt már bizonyították!
" az Ukrajnával való viszony se lenne olyan rossz. Az EU-val való kapcsolatunk sokkal jobb lenne."
Azt tudod, hogy olyan jó viszony volt mindenkivel, hogy a szlovák határon visszafordították a köztársasági elnököt, és kócos asszonynak hívták a külügyminisztert? Segítsek kik regnáltak akkor?
Ukrajna meg egy ellenséges ország ráadásul. Pont.
"hanem mert az első adandó alkalommal írsz egy cigányozós, bzizós litániát."
Meg is érkezett a véleményszabadság első képviselője!
Először is litánia, ha az összes felvetésre válaszolsz. Tehát nem érdekel, sőt zavar a véleményem, meg sem erőlteted magad az ott leírtak értelmezésével, egyszerűen csak elveted.
Cigányozás, b*zizás? Egyszer nem használtam ezeket a szavakat. Tudod, nem csak cigányok lehetnek mélyszegények! És nem hibáztattam őket egy pillanatig sem, azt hibáztattam, ahogyan a problémáikat próbálta megoldani az MSZP/SZDSZ kormány. Mert az osztogatás nem megoldás erre a problémára, ezt saját szememmel láttam! A véleményterror, kettős mérce meg nem megoldás a melegek elfogadására.
Persze nyilván a belpesti romkocsmákban nem látni ilyesmit. Tipikus díszpéldány vagy #13!
"Ettől vagy náci"
Méltó befejezése ez a "érvelésednek"/mondandódnak. Ezzel tökéletesen alátámasztottad az általam leírtakat!
@15 Legalább gyáva ne lennél, rejtett erőforrásozni lassan már a kurucinfón is kellemetlen.
Vidéken nőttem fel egyébként, kimondottan nagyon szegény körülmények között, de persze csak huszadgenerációs belpestiként gondolkodhat így az ember.
Ennél rosszabb, mint orbánnal meg a fidesszel már nem nagyon lehetne. De a narancshadsereg akkor úgyis megint csürhe módon felgyújtana mindent meg verekedne Pesten, úgyhogy nem lennének sokáig hatalmon.
De valószínűleg nem lenne 25%+ infláció, lennének EU-s pénzek és nem az EU legutolsó helyén kullognánk a jólét (értsd: fizetés, ellátás, életszínvonal stb) terén, sem a korrupcióban első helyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!