Mikor tér vissza a régi aranykor?
Emberek a Kádár rendszert valahogyan vissza kell hozni sokan azt a korszakot sírják vissza, és megértem, de akkor tegyünk érte én azt gondolom, mert amit Orbán Viktor csinál az nem jó a népnek! Én csak 16 éves vagyok, de Kádár rendszert akarom vissza hozni elég érdekes mert én akkor nem éltem viszont akkor volt Magyarország az igazi akkor voltak igaz büszke magyarok, akik büszkék lehetek arra, amit ők építettek, és terveztek például: Ikarus busz az nálunk egy nagy dolog volt a mi kis magyar gyártmányú járgányunk volt!
Én azt gondolom, hogy a mai fiataloknak is a Kádár rendszerben lenne jó élni, és felnőni És ebben szerintem van igazság mert a Kádár rendszere volt az amikor igazi magyarok lehetek az országban akkor mindenki büszke volt hiszen voltak magyar gyártmányú dolgaink akkor tényleg igaz Magyarország volt!
Sosem értem, és nem is fogom megérteni, hogy a rendszerváltástól miért változott meg az egész ország ennyire. A Kádár rendszerben
Sok mindent muszáj volt megtenni.
Viszont az akkori átlag emberek nem foglalkoztak a politikával akkor sem. Nagyobb volt a létbiztonság. Voltak munkahelyek, ismeretlen fogalom volt a munka nélküliség.
Azt gondolom én minden, ami régi, ami az ő gyerekkoruk vagy fiatal korukban volt divat azt lenézik már, ami nekünk Retro és az emberek egymást sem becsülik már meg a mai világban! Olyan szörnyű, hogy ilyen országban élek én nem akarok ilyen országban élni, ahogy látom a képeket a régi Magyarországról az sokkal jobb volt a Kádár rendszer nem csak azért mert, hogy Retro, hanem azért mert akkor volt miért élni, volt kiért élni, és akkor az ember boldog volt akár hova is ment az utcán nem kellett attól félnie, hogy valaki elkapja, és megveri, ezt nevezik létbiztonságnak!
Valakinek ezt az eszmét, amit Kádár csinált, azt valakinek folytatnia kéne!
"ismeretlen fogalom volt a munka nélküliség."
Formálisan igen, gyakorlatilag kapun belüli munkanélküliség volt. Volt állása az embernek, de az nem feltétlenül fenntartható, produktív munka volt, és csak azért létezett, mert állami pénzekből fenntartották a gyárat, külföldi hitelek felvételével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!