A Mi Hazánk múzeumot szeretne állítani a 2. világháborús német és magyar katonák emlékére, akik 1945-ig harcoltak Budapestért a vörös és román hadsereg ellen. Tessék mondani mikor tetszik felválallni hogy a mi hazánk hogy egy neonáci párt?
Engem zsidó származásúként mélységesen felháborít,hogy olyanoknak állítanának szobrot akik a nemzettársaim egy jelentős részét a Dunába lőtték.
És csak az jár ilyenkor a fejemben, hogy utálom a fideszt,de a mi hazánkhoz képest egy européer demokrata társaság,ha ne adja isten,bármikor hatalomra kerülne ez a neonáci csürhe vagy menekülni kellene,vagy hordhatnám az őseim sárga csillagát.
#21 kérdező
csak ennyit tudsz a 6 ponthoz hozzá szólni? xDDD na innen is látszik hogy nincs igazad és nem tudod megvédeni SE az "állításod"
Én soha nem értettem, hogy a magyar szélsőjobbosok miért hiszik, hogy a magyar-német az akkora nagy "barát" volt a Második Vh.-ban.
Budapesten az oroszok ellen harcoló németek szintén megszállók voltak. Tehát két megszálló hatalom Budapesten harcolt egymás ellen. Hogy mi éppen a németek oldalán harcoltunk az a meghiusult kiugrásnak volt köszönhető amit az akkori magyar vezetés eltöketlenkedett. Jobban nem is bénázhatott volna.
A németek akkor segítettek volna a legtöbbet és érdemelnének tiszteletet, ha harc nélkül elhagyják csodás Fővárosunk.
Sajnos nem ezt tették. A húsdarálóba küldték a magyar legényeket ahogy korábban a Donnál. + Egy romhalmazt csináltak a városból.
Most a logika szerint akkor legyen emlékmű az összes elesett katonának emberségből vagy max. sak a Magyaroknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!