Szili Katalin hogyan maradhat képviselő?
De hogyan lenne a személyé? Személyé csak akkor lehet ha egyéniben nyer valaki mandátumot, nem? Biztos én tévedek...
de akkor se értem. egy pártnak a megyei listáját a párt állítja össze, de változtathat ugyanúgy a sorrenden illetve cserélhet a rajta szereplő személyek között. ha valaki például lemond A "pártbéli" mandátumáról akkor ezzel felszabadít egy helyet a párt számára, nem?
"Személyé csak akkor lehet ha egyéniben nyer valaki mandátumot, nem? Biztos én tévedek..."
igen, te tévedsz.
a képviselői mandátum, függetlenül attól, hogy hogyan szerezték, az egyénnek szól, ő rendelkezik vele. sem a delegáló párt, sem a választók, semmilyen módon nem tudják azt érvényteleníteni.
hát kénytelen vagyok elfogadni, bár egészen elképesztő...
"Ha egy ciklus alatt, valaki kilép mondjuk a Fideszből, akkor mint képviselő ő ugyanúgy ott maradhat. Mivel őt szavazták meg az emberek. A személy kapja a szavazatot nem a párt."
hát épp hogy nem őt szavazták meg, hanem a pártot, és a párt biztosította neki a képviselői helyet. na mind1, az MSZP fel is szólította, hogy mondjon le képviselői mandátumáról de csak azért sem teszi. erkölcsileg egészen mélyponton van az eset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!