Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok az alábbi javasla...

Támogatnátok az alábbi javaslatot?

Figyelt kérdés
Külföldről ne lehessen szavazni a magyar választásokon. Se az erdélyieknek, se a londoniaknak.
2023. febr. 2. 20:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%

Jó lenne, ha a külföldön élők és az inaktívak befejeznék az itthon élő, aktív réteg f...szával a csalánverést. Szóval igen, aki nem él itt jelenleg, pláne ha soha nem élt itt, az a saját országában szavazzon. Nem érdekel hogy fidesz rajongó mélymagyar erdélyi vagy ellenzéki londoni mosogató. Ilyen alapon szavazhatna itt a szlovák vagy román is, aki a határon él és itt vásárol, vagy akár átingázik dolgozni.

Bár az is igaz, hogy ennek az országnak mindegy, az itt élő aktívak pont olyan nyomorultak, mint az erdélyi magyarok vagy a nyugdíjasok. Nem fog ezen múlni.

2023. febr. 3. 05:26
 12/16 anonim ***** válasza:

"Külföldről ne lehessen szavazni a magyar választásokon."

Mármint hogy értve? Az se, aki itt él, itteni lakcíme van, csak mondjuk fél évig átmenetileg külföldön dolgozik? Vagy aki mondjuk felvidéki magyar, a határtól 10 km-re lakik, Magyarországon dolgozik, csak a határ túloldaláról ingázik?

Amúgy engem az erdélyi vagy a londonban élő magyarnál jobban zavarnak azok a Szabolcsba ideiglenes lakcímmel rendelkező "fantomlakosok" Ukrajnából, akik szavazhatnak az önkormányzati és a parlamenti választáson is. Ismerősöm lakik ott, egy házba van, hogy 20-an 30-an be vannak jelentve. Zömében ukránok, akik pénzért gyorsított honosítási eljárással állampolgárságok kaptak, illetve bejelentik őket Magyarországra. 4 évente átjön, leikszel, megkapja a pénzt és megy a dolgára.

Szerintem sem az erdélyiek, sem a külföldön élők szavazata nem jelent olyan sokat, itt viszont körzetek dőlnek el így.

2023. febr. 3. 08:31
 13/16 A kérdező kommentje:
Érdekes amit írtatok, köszönöm. A 4-es válasza különösen tetszett. Igen, nyilván nem azokkal van problémám, akik életük 90 %-át itt töltik, de pont a választásokon valami fontos külföldi elfoglaltságuk van. Azonban akik már hosszú évek óta kint vannak, nem engedném szavazni.
2023. febr. 3. 08:55
 14/16 anonim ***** válasza:
#6 " ne szavazhasson az, aki nyugdijas, és nincs más jövedelme" Remélem, ezt olvassák a nagyszüleid.
2023. máj. 4. 16:42
 15/16 anonim ***** válasza:

14

Sajnos már a szüleim sem élnek, nemhogy a nagyszüleim. Hamarosan nyugdíjas korú leszek, de, minthogy állandó jövedelmem lesz életem végéig (nem munkavégzés, hanem cégtulajként), így életem végéig adófizető lennék/leszek.

És ne szóljon bele a közügyekbe az, aki máshol adózik, vagy nem adózik (pl. börtöntöltelék, vagy külföldön élve máshol adózik). Igy ki lehetne zárni a kamu lakcímbejelentett csalókat is, akikről a 12-es válaszoló írt, és azokat is, akik az "én már beikszeltem amit kellett, csak itt tessék aláírni"-kategóriában levő szavazókat is.

2023. máj. 4. 19:53
 16/16 anonim ***** válasza:
22%
15-ös: de azt fogd fel, hogy a nyugdíjas is adózik, csak SZJA-t nem fizet.
2023. máj. 4. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!