Magyarországon csak komcsik és komcsik közül lehet választani?
Elnézve a magyar politikai palettát, nekem úgy tűnik, itt mindenki a komcsi-szoci ideológiával házal.
A nagy és erős állambácsi mindenki jóságos apukája, mint kádár, az egyszeri állampolgár kádárjani bácsi kicsi gyereke, apuka óvja és vigyázza és ellenőrzi kicsi fiainak minden lépését.
Kádár Állambácsi János apuka mondja meg, hogy mennyiért dolgozhat a kicsi fia minimum, ő mondja meg, hogy mi jó és mi a rossz, ő mondja meg, hogy mit ihat, és mit szívhat, ő mondja meg, hogy mennyi az infláció, mennyi az ÁFA, mit kell vagy mit nem kell tanítani az iskolában, ő mondja meg, hogy te, mint kis fingpermet, semmiért nem kell felelősséget vállalj, majd állambácsi mindent elintéz?
Tényleg ennyire gyereklelkű ez a magyar társadalom? Erre van igény? Ennyire nem akarunk felnőni?
Leírtam a kérdésfeltevésben.
Röviden: állambácsi által kézivezérelt kultúra, ideológia, gazdaság, oktatás, atyáskodó hozzáállás az állampolgárokhoz.
Sejtettem, hogy könnyedén dobálózol a szóval. Ez egyébként a fasisztákra is ugyanúgy jellemző.
Nem a kérdéssel van a gond, hanem azzal, hogy ostoba módon fogalmazod meg.
"Nem, ezt csak a két komcsi maffia próbálja velünk elhitetni. Ott van még a Mi Hazánk is."
Hagyjál már a mi tanyánkkal, az még talán komcsibb, mint a fidesz.
Olvasd már a programjukat, nettó kádárista nosztalgia propaganga.
Úttörő mozgalom felelevenítésére gyermekmozgalom, családi életre nevelés, stb.
Kultúra:
"Értéket támogatunk
A kultúra területén fel kívánjuk számolni a progresszívnek minősített, de végeredményben semmiféle valós értéket nem hordozó, „álművészi” alkotások állami finanszírozását, térhódításának központi támogatását. A színház- és filmművészet vonatkozásában
a hangsúlyt a nemzet értékeit, valós identitását, történelmi hagyományait bemutató
és az egészséges nemzettudatot erősítő alkotásokra kívánjuk áthelyezni."
Itt is ugyanaz, állambácsi mondja meg, mi a rossz és mi a jó kultúra.
Szociálpolitika
- Szolidaritás az építőkkel, szigor a rombolókkal szemben
- Szociálisan érzékeny kormányt!
- Csökkentsük a különbségeket!
- Elég az élősködésből!
Nettó komcsi dumák ezek is.
A Mi Tanyánk is ízig-vérig komcsi. Nyakon öntve nacionalizmussal.
Tudom, hogy mit jelent a kommunizmus.
Direkt ezért nem is használom így a szót, mert soha, sehol volt olyan.
Ami megvalósult belőle, pl. Magyarországon, azt hívom komcsinak.
És ez viszont egy az egyben minden pártnak a programja, minimális eltérésekkel.
"Sejtettem, hogy könnyedén dobálózol a szóval. Ez egyébként a fasisztákra is ugyanúgy jellemző."
Nyilván - nagy különbség nincs is a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!