Balosok akik az államadósság miatt utálják a fideszt, nem zavar titeket hogy a fidesz előtt 80% volt az államadósság?
Nos mielőtt írnátok hogy "fidesz bérenc" nem, én nem vagyok fideszes! sőt engem is zavar a magas államadósság ami a fidesz alatt van! sőt! félig meddig alkalmatlannak tartom a fideszt az ország vezetésére DE sokszor hallom azt az érvet hogy "nagy az államadósság és ez a fidesz hibája" de a számok alapján pont hogy a baloldal alatt ugrott fel magasra ez a szám, a fidesz alatt meg csökkent!
1995 84,3
1996 71,5
1997 62,1
1998 60,0
1999 59,8
2000 55,7
2001 52,3
2002 55,6
2003 58,1
2004 58,8
2005 60,5
2006 64,4
2007 65,5
2008 71,7
2009 78
2010 80
2011 80,3
2012 78,1
2013 77,2
2014 76,5
2015 75,7
2016 74,8
2017 72,1
2018 69,1
2019 65,5
2020 79,6
2021 76,8
Na, 1998 és 2002 közt 5% csökkent (GDP arányos) az államadósság! majd a baloldal alatt (2002 és 2010 közt) 25% emelkedett (ami roppant sok) majd 2010 után folyamatosan ment le (jó, 2020 ban felment ez tény, de az 1 gazdasági válság volt)
szóval mégegyszer elmondom, nem vagyok fideszes (amúgy mi hazánkos vagyok ha érdekel titeket) és szúrja is a szemem sok fideszes intézkedés (magas államadósság például! mert még ígyis magas ez) de amikor azt hallom hogy "államadósság van a fidesz miatt" akkor nem gondoltok bele hogy akit kormányon szeretnétek látni annak idejében náluk ugrott fel az államadósság? tehát nekem ez egy logikai csavar, ti mit gondoltok? érdekelne mindenki véleménye!
Olyan jó lenne annyira egyszerűen látni a világot mint ti.
2010-2020 között nem csak magyarországon hanem az egész térségben csökkent az államadósság, ugyanis konjúktúra volt (2003-2009 válság évek). Semmi köze a kormánynak hozzá. Ahhoz viszont van hogy 10 év fantasztikus gazdasági év mellett és rahedli eu-s pénz mellett most ott tart az államadósság mint a világválságkor. Érdekes módon ez csak nálunk.
Miközben a magyar életszínvonal alacsonyabb lett mint a román!!! 2010-ben cseh szinten voltunk.
Ez egy számláló, nem hivatalos adat.
A GDP-nk nem 139 milliárd USD, hanem 180 milliárd USD fölötti.
A lakosságunk sem 9,85 millió, hanem 9,7 millió körüli. Ennyit arról, hogy mennyire pontosak a te adatait.
Mégis mi alapján mondod, hogy ez a valóság, mikor van egy csomó forrás, ami 76% körülire teszi az adósságunk, de ez az egyetlen, ami 97%-ra? Miért a 97%-ot hiszel el, miért nem a 76%-ot?
"Ennyit arról, hogy mennyire pontosak a te adatait."
Ja, az "én" adataim. A nagy felirat, hogy minden az eurostat-ról van, az csak viccből van ott.
Az eurostat meg a ksh-tól kap adatokat.
Ennyit a "te" adataidról.
"Miért a 97%-ot hiszel el, miért nem a 76%-ot?"
Igaz, miért ne hinném el azoknak a szavát, akik covid első hulláma alatt azt mondták ,hogy SEMMIKÉPP sem lesz távoktatás az iskolákban? Ja, hát rejtély, hogy miért nem hiszem el.
#51-#52
"2010-2020 között nem csak magyarországon hanem az egész térségben csökkent az államadósság"
Kamu. Nőtt az államadósság: Romániában, Szlovákiában, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Bulgáriában.
"ugyanis konjúktúra volt (2003-2009 válság évek). Semmi köze a kormánynak hozzá."
Annyira volt csak konjunktúra, hogy a 2000-es évekven a régiónkban mindenki nagyobb gazdasági növekedést produkált, mint a 2010-esben. Leszámítva minket, nálunk fordítva volt.
"Ahhoz viszont van hogy 10 év fantasztikus gazdasági év mellett és rahedli eu-s pénz mellett most ott tart az államadósság mint a világválságkor. Érdekes módon ez csak nálunk."
Ja, mert a többségnél még magasabb.
"Miközben a magyar életszínvonal alacsonyabb lett mint a román!!! 2010-ben cseh szinten voltunk."
A román életszínvonal még mindog alacsonyabb, mint a magyar, a cseh életszínvonalnak meg a közelében nem voltunk 2010-ben. Jó volna valami indoklás, hogy ezeket a kijelentéseket honnan veszed.
"Ja és nem vagyok balos, csak értelmes ember vagyok nem pedig fidesz birka."
Ahhoz képest még értelmesen hazudni is képtelen vagy.
"Annyira volt csak konjunktúra, hogy a 2000-es évekven a régiónkban mindenki nagyobb gazdasági növekedést produkált, mint a 2010-esben. Leszámítva minket, nálunk fordítva volt."
"Fordítva": [link]
Én is fodítvának hívnám ezt. :DDD
„A nagy felirat, hogy minden az eurostat-ról van, az csak viccből van ott.”
Igen, bizonyára viccből. Én is le tudom írni, hogy az államadósságunk 10%, aztán szépen mellé kamuzom, hogy az eurostatról van.
„Az eurostat meg a ksh-tól kap adatokat.”
Akkor nézzük az eurostat adatait, 80% alatti a 2022 harmadik félévében.
Keresd már ki az eurostatról azokat az adatokat, mely szerint az államadósságunk 97%, a GDP-nk meg 139 milliárd!
Igaz, miért ne hinném el azoknak a szavát, akik covid első hulláma alatt azt mondták ,hogy SEMMIKÉPP sem lesz távoktatás az iskolákban?
Meg tudnád mutatni, hogy ki és mikor mondott ilyet?
Egyébként érdekes, hogy a 97,6%-ot elhiszed, ami szerinted az eurostatról van, ami szerint a KSH-ról veszi az adatokat, a KSH-t meg a kormány manipulálja. Tehát végtére is az eurostat a kormány által közölt adatokat teszi közzé, te meg a kormánynak nem hiszel, de az eurostatnak igen. :D
Ez nominal GDP, gazdasági növekedést nem tud pontosan mutatni, mert nem számol az inflációval, és az árfolyam ingadozásokkal. A válság környékén bezuhant az USD, ezért nőtt olyan nagyot a nominal GDP-je kb mindenkinek.
A valós növekedéshez korrigálni kell az inflációval és az árfolyamingadozásokkal:
"Ez nominal GDP, gazdasági növekedést nem tud pontosan mutatni, mert nem számol az inflációval, és az árfolyam ingadozásokkal. "
Ahogy a reál GDP nem számol a technológia elévülésével, így alkalmatlan a gazdasági növekedés mérésére.
"A válság környékén bezuhant az USD, ezért nőtt olyan nagyot a nominal GDP-je kb mindenkinek."
A forint is bezuhant. Világválságokról beszélünk, ne tegyünk már úgy, mintha csak az USA-t érintette volna.
"A valós növekedéshez korrigálni kell az inflációval és az árfolyamingadozásokkal"
Sajnos ez sokkal pontatlanabb, mint a nominál, ezért nem szabad használni.
"Ahogy a reál GDP nem számol a technológia elévülésével, így alkalmatlan a gazdasági növekedés mérésére."
Nocsak, egy régi ismerős. :D Ezen a beszélgetésen már végigmentünk párszor és mindig ugyanott akadt meg a dolog: nem tudtad forrásokkal igazolni az állításaidat.
"A forint is bezuhant. Világválságokról beszélünk, ne tegyünk már úgy, mintha csak az USA-t érintette volna."
Az USD sokkal nagyobb mértékben romlott, mint a Forint és a többi európai valuta.
"Sajnos ez sokkal pontatlanabb, mint a nominál, ezért nem szabad használni."
Én már küldtem egy csomó linket, amik kimondják, hogy a real GDP a pontosabb, te meg EGYETLEN téged igazoló forrást nem tudtál küldeni, amely szerint a nominál a pontosabb. Jelenleg te vagy az egyetlen, aki azt mondja, hogy a reál a sokkal pontatlanabb, és nem szabad használni, közgazdasággal foglalkozó oldalak meg pont az ellenkezőjét állítják. Ez itt a probléma, srác.
És továbbra is várom az eurostat forrást a 97%-os magyar államadósságról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!