Gelencsér Ferenc írja hogy a momentum csak és kizárólag szavazások alkalmával vesz részt a parlamenti munkába(mert különben nem kapnának fizut)egyébként felesleges ott lenniük. Akkor mit akar a momentum?
Na, ne kommentelj itt ketyeg az óra. A 2 hónapból már eltelt5%-nyi idő.
"annyi közöm van hozzá,hogy 2026ig abból élnek meg,hogy részben rájuk is szavaztam"
Kétlem, egy szavazatból nem lehet megélni. Mutass egy boltot, ahol szavazatért lehet vásárolni.
Ha meg adóra gondolsz, akkor meg értelmetlen a mondat, mert a fideszre nem szavaztál, mégis ők is a te adódból élnek.
ÉS ha tényleg azt kifogásolod, hogy az adódból vannak ott és csak szavazni járnak be, akkor pedig az következik a logikádból, hogy ellenben a fideszre leadott szavazat az sokkal jobb helyen van, mert nem csak szavazni járnak be.
Szóval te nem is ideológia vagy bármilyen politikai logika alapján szavaztál, hanem neked elég az, ha valaki nem dolgozik csak bejár melegedni a parlamentbe.
Hát, elég röhejes elképzelés. Szerintem inkább dolgozzanak.
"aztán lehet kipottyani a parlamentből és valamit DOLGOZNI"
A parlamentben ülni nem munka.
Mutass egyetlen ügyet, amit pl. Hadházy a parlamentben fedezett fel és nem parlamenti munkám kívül.
"Oxford Miki"
Feltételezem azért hívod így, mert irigy vagy, mivel az eddigi kommentjeid alapján érettségid sincs.
Előszöris nem az adómból vannak csak ott,hanem az ellenzéki összefogás tényének köszönhetik,hogy ott vannak. Legutóbbi idea felmérés 6%ra mérte őket ami igencsak kockázatos,hogy bejutnának e önerőből vagy sem.
Pontosan tudod mire céloztam,könnyen lehet hogy azt a nem tudom 250-300k embert legközelebb az lmp vagy x y párt viszi el magára szavazni.
Az a bajom,hogy én arra szavaztam,hogy a NER dőljön meg sztem ebben egyetértünk hogy ez jó lenne,és mivel full amatőr kampányt toltak(oké mzp,Gyurcsány és Jakab is hibás)az előválasztás után 2 hónapon át semmit sem csináltak és az olyan ügyeket mint mondjuk a Völner ügy elengedtek.
Egyéni szinten is pl Bzinkay(vmiért fennakadt a trágárságszűrőn a neve xd)Gyuri(aki azóta dks vajon miért🥱🥱🥱)akinek elv csatatér körzete volt tükörsimán lemosták.
A lényeg, hogy történelmi vereség volt amiért a teljes ellenzék felelős,nem csak Gyurcsány, nem csak a krumplis Jakab és nem csak mzp.
És a gond azzal van,hogy mivel ők beültek a parlamentbe az Orbán rendszert legitimálták.
Nem többek mint havi 1,5 millióért tartott dísznövények.
És oké igazad van, felesleges bemenni, de akkor a pénzt se vegyék fel és ez a gond.
A fizetésükkel is legitimálják a struktúrát és totál visszás.
És lehet jönni Szerbiában,hogy ott sem indult az ellenzék,de Szerbia nem EU tag
"Legutóbbi idea felmérés 6%ra mérte őket ami igencsak kockázatos,hogy bejutnának e önerőből vagy sem."
Eddig mindig alulmérték őket, minden választáson, szóval ennek fényében, de itt max arról van szó, hogy az adódból fizetik őket.
"Pontosan tudod mire céloztam,könnyen lehet hogy azt a nem tudom 250-300k embert legközelebb az lmp vagy x y párt viszi el magára szavazni."
Igaz, egy párt, ami kidobott 2 amúgy rettentő népszerű politikust. Reális elképzelés.
A Föld meg lapos.
"az előválasztás után 2 hónapon át semmit sem csináltak és az olyan ügyeket mint mondjuk a Völner ügy elengedtek"
Ha azt gondolod, hogy itt ezzel volt gond, akkor veled is nagy gondok vannak.
Amikor MZP megnyerte az előválasztást lehetett tudni, hogy mi lesz a választás vége és pont az, ami akkor látszódott.
Ez az aggresszív, túlzó fogalmazás egy olyan közegben, ahol a DK gyűlölt és nincs domináns propaganda média, ott működik.
Viszont ahol már van egy komoly propaganda média ott ez azért nem működik, mert kicsit túlzol, kicsit valótlan, amit mondasz, akkor a propaganda egyből felhasználja és vesztettél.
MZP kommunikációs képessége miatt alkalmatlan volt összellenzéki jelöltnek. Ez tény, ezért vesztettek ilyen mértékben elsősorban.
"A lényeg, hogy történelmi vereség volt amiért a teljes ellenzék felelős,nem csak Gyurcsány, nem csak a krumplis Jakab és nem csak mzp."
De helyén kell kezelni, hogy kinek a személye mennyit ártott. Gyurcsány személye se jó, viszont ő 12 éve is itt volt és a korábbi választásokon se volt ilyen rossz eredmény.
MZP összehozott egy kampányt, ami rosszabbra sikeredett, mint Gyurcsány személye.
"És a gond azzal van,hogy mivel ők beültek a parlamentbe az Orbán rendszert legitimálták."
Ha pedig nem ülnek be, akkor nincs pénzük és nem tudnak azon dolgozni, hogy leépítsék a rendszert.
Más országokban mi történt, ahol az ellenzék egyes pártjai nem indultak a választáson, hogy megmutassák, hogy nincs demokrácia? Rekord győzelmet aratott a kormány oldal, az EU meg leszarta.
Ha 4/5-öt akarsz, akkor igen, ilyen kritikákra van szükség, mint amiket mondasz, hátha nem indul pár párt.
"Nem többek mint havi 1,5 millióért tartott dísznövények."
Ez pont akkor lenne igaz, ha végig bent ülnének. Itt magadnak mondtál ellent.
Ha nem ülnek bent, csak azért, hogy a pénzt megkapják, akkor amikor nem ülnek bent, akkor dolgozhatnak máson és nem lesznek dísznövények mert ott sincsenek.
"És oké igazad van, felesleges bemenni, de akkor a pénzt se vegyék fel és ez a gond."
Nem, mert akkor dolgozni kell és ha dolgoznak, akkor annyival kevesebb időt fordíthatnak a rendszer megdöntésére.
"És lehet jönni Szerbiában,hogy ott sem indult az ellenzék,de Szerbia nem EU tag"
Attól még irreleváns. Ha az EU szeretne, akkor tehetett volna valamit Szerbia ügyében is. Nem tett, ahogy itt se tenne.
Előszöris sztem azért van szavazótok(és Márki Zay is ezért nyert az előválasztáson)mert van 300-400k anti Gyurcsány anti Orbán ember akik baloldaliak vagy liberálisok. Ezen emberek ha jönne egy új,hiteles párt minden gond nélkül átmennek oda. Lmpt csak Ungár Péter személye miatt mondtam ő tehetséges,és nem tartom lehetetlennek azt hogy megmenti a pártot és akár a momentum kárára növekedik majd.
MZPre rátérve nem tudom emlékszel e mikor volt a huzavona hogy ő vagy Karácsony lépjen vissza,pont a momentum döntötte ezt el MZP javára,ha akkor láttátok,hogy alkalmatlan minek támogattátok?
Mzp amatőr volt ebben egyetértünk,de nem pont Gyurcsány volt aki az előválasztás után 2 hónapig visszafogta az aktivistákat? Meg Jakab?
Ő 2021 novemberében pont azt akarta ami végül lett,csak mert nem a csaja lett az ellenzéki jelölt.
Arról nem beszélve, hogy amit ő meg Jakab művelt a választás napján az undorító,ott pont Donáth Annának és Karácsony Gergelynek volt csak gerince.
Szerbia nem EU tag,Magyarország meg még az,ha az ellenzék ezt csinálta volna amit ott,nem tudom elképzelni,hogy ne lett volna negatív következménye a NERre nézve
"Előszöris sztem azért van szavazótok"
Semmilyen választáson nem indultam, nem vagyok párttag és nincs igazán preferált pártom, így ezt az érvelési hibát inkább ejtsük.
"van 300-400k anti Gyurcsány anti Orbán ember akik baloldaliak vagy liberálisok."
A momentum még mindig centrum párt.
Egyébként ha csak ennyi szavazó lenne, akkor a momentum msot nem lenne nagyobb, mint a 2019-as EP választáson.
"pont a momentum döntötte ezt el MZP javára,ha akkor láttátok,hogy alkalmatlan minek támogattátok?"
Gondolom nem szeretnéd, ha értelmi képességeid miatt a fideszhez sorolnálak, kedves fideszes. Nos, akkor hagyd abba a hazudozást.
A momentum ott az alapján döntött, amit a média kitalált, meg a nagyon okos megmondó emberek, hogy külsős ember kell, aki nem pártkatona stb-stb.
A momentum meg beleállt abba, amit tagsága is akart. Ez nem tudom, hogy mennyire lett egyébként nyilvános, de a momentumon belül az elnökség és tagság között ellentét volt a közös indulással kapcsolatban, szóval egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben, kedves fideszes.
"Mzp amatőr volt ebben egyetértünk,de nem pont Gyurcsány volt aki az előválasztás után 2 hónapig visszafogta az aktivistákat? Meg Jakab?"
Elég irreleváns, nem kellett volna igazán számítania, mivel MZP-nek annyi pénz állt rendelkezésére, mint ellenzéknek még soha.
Szóval ez valószínűleg elég kis szerepet játszott a kérdésben. Az ellenzék akkor is jobban szerepelt, amikor a DK 5%-os volt és nem volt még hálózata.
"Arról nem beszélve, hogy amit ő meg Jakab művelt a választás napján az undorító,ott pont Donáth Annának és Karácsony Gergelynek volt csak gerince."
Igen, de ez meg választás utáni. Ennek sem kellett volna befolyást gyakorolnia a választás eredményére, kedves fideszes.
"Magyarország meg még az,ha az ellenzék ezt csinálta volna amit ott,nem tudom elképzelni,hogy ne lett volna negatív következménye a NERre nézve"
A fidesz gyakorlatilag nyiltan lopja a pénzeket és annak alig van következménye, pedig az illegális.
Ezzel szemben választáson nem indulni teljesen legális.
"ha 2 hónap alatt nem duplázod meg a szuper ötleteiddel a momentum támogatottságot, akkor legyen annyi gerinced, hogy beismered, hogy hazudtál."
Hát, láthatóan valaki gerince hiányzik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!