Miért ilyen rosszak a magyar fizetések?
Mert állami szinten úgy gondolják, hogy akkor leszünk "versenyképesek", ha alacsonyak maradnak a fizetések, mivel így a multik több hajlandóságot éreznek az idetelepedésre, mintha európai fizetéseket kellene kipengetniük.
A magyar vállalkozó meg egyszerűen smucig, és inkább magának tartja meg a hasznot, minthogy szétosztaná a dolgozók között. Ebben az országban csak az számít, hogy neked legyen kacslábon forgó villád, az alattad lévőket eltaposod.
A politikusok tudnának tenni az életszínvonal emelése érdekében, de nem tesznek semmit, mert nekik az nem érdekük. Nekik az az érdekük, hogy az emberek rájuk szavazzanak, de mivel négyévente csak egyszer van választás, ezért elég akkor egy kicsit belehúzni, és úgy tenni, mintha csinálnánk valamit (lásd "100 napos prgram", "100 lépés program"). Aztán négy évig kuss van mindenkinek, birka magyar meg néz ki a fejéből, és szidja a kormányt, hogy "én nem ezért szavaztam rájuk".
Egyszóval: Magyarországon a belátható időben nem nő majd jelentősen a bérek vásárlóértéke és az életszínvonal, mert az nem érdeke:
1. az EU-nak
2. a magyar politikusoknak
3. a multiknak
4. a magyar vállalkozóknak sem.
Egyszóval a pórnépen kívül senkit sem érdekel a pórnép.
"rohadt szocializmusban hogy rohadna meg, annyi szenünk és ércünk volt mint a szemét. Azok a nyűves oroszok lopták el?"
Te milyen iskolába jártál? Mikor volt nekünk nyersanyagunk?
"Egyébként csak a német, amerikai vagy a norvég stb. fizetésekhez képest alacsonyak a magyarok, a világ legtöbb országában fizetettekhez képest magasak. "
Az lehet, de Európa leggazdagabb országaként a béreknek is itt kellene legmagasabbnak lennie és ez csak szeretett politikusainkra igaz.
"Te milyen iskolába jártál? Mikor volt nekünk nyersanyagunk?"
És te? Mikor nem volt? Vagy eladtad az oroszoknak vodkáért?
Gyanítom,azért is alacsonyak a fizetések,mert a politika arra hajt,hogy minél több ember legyen rászorulva a bankokra.
Másrészt valóban,a cégek vállalkozók kapzsisága miatt.Minden hasznot maguknak akarnak,a beosztott meg örüljön,ha egyáltalán megkapja a minimálbért.És az emberek birkasága miatt,akik ezt tűrik.Miért nem láttam még a minimálbér megemeléséért tüntető tömegeket?
Ezen kívül pedig a politikusok érdektelensége és szintén ,kapzsisága miatt.
"És az emberek birkasága miatt,akik ezt tűrik.Miért nem láttam még a minimálbér megemeléséért tüntető tömegeket?"
Ez engem is meglep, és még ha fel is emeltem a hangom egy munkahelyemen emiatt a jónép még velük értett egyet. Had legyen már a vállalkozónak új audija évente cserélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!