Ha annyira nagy magyarok a külhoniak, akkor miért nem költöznek Magyarországra?
Nekem erőszakkal szokták magyarázni a románok, hogy ők már 2300 éve a Kárpát-mednecében élnek és csak elloptuk tőlük egy időre Erdélyt, amit a középkori magyar krónikások is megörökitettek. Mátyás román király, ők a rómaiak leszármazottai és hasonló agymenések.
1919-ben megszálltak és szétraboltak minket, a világháborús veszteséget , járványokat kihasználva, még a Magyar Nemzeti Galéria műkincseit is el akarták lopni, szétszereltek ipari csarnokokat, és elvitték, 100 mozdonyt.-.stb. Mindent, ami mozdiható.
és mai napig azt hazudják, hogy átjöttek segiteni nekünk felszabadulni Kun Béla kommunizmusa alól.
8
A Székely himnusznak van még később íródott,pozitív hangvételű kiegészítő szakasza is:
"Kigyúlt a mennybolt, zeng a hadak útja,
Csaba királyfi gyűjti táborát.
Szűnik az átok, kiapadt a kútja,
Szívünkön égi öröm lángol át.
Hiába zúgsz már gyűlöletnek árja,
Megáll a szikla, nem porlik tovább,
Imánk az Istent újra megtalálja,
Köszöntsd ma népem üdvös hajnalát!"
14
Egy árva szót sem írtam az izraelitákról,nem tudom,hogy jön ez ide.. Mindegy is..
Csanády György meg úgy tudom református volt.
A reformátusoknál tanult, de teljesen mindegy mi volt a vallása, székely szív dobogott benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!