Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miiik ezek a vármegyék meg...

Miiik ezek a vármegyék meg főispánok?? Visszamegyünk a középkorba, v mi a rákért kellett ez a hülyeség?

Figyelt kérdés
2023. jan. 22. 20:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
17%
Nem a középkorba megyünk vissza, csak 1949. előttre, amikor is a kommunisták az addig használt vármegye kifejezést megyére változtatták a sztálini alkotmányban. A kommunista utcanevek lecserélése már megtörtént, a Moszkva tér is visszakapta a korábbi nevét (még ha ez a Gerinek nem is tetszik), most pedig a megyék vannak soron. (Ugye, nem azt akarod mondani, hogy a kommunista elnevezéseket tekinted a haladó és modern szemlélet iskolapéldájának?)
2023. jan. 22. 20:12
 2/25 anonim ***** válasza:
10%
...és hogy az ispánokra is reagáljak: semmi más nem történt, amint hogy a kormánymegbízottakat ezután a jóval rövidebb és tradicionálisabb főispán titulussal látták el. Semmi nem változik, csak az elnevezés.
2023. jan. 22. 20:20
 3/25 anonim ***** válasza:
72%
Várjál még néhány évet, meglesz a koronázási szertartás is. Pfejj
2023. jan. 22. 20:21
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
Engem full nem érdekel, én ezután is megyének fogom hívni, ahogy megszoktam. Nekem csak az nem tetszik, hogy megint az adófizetők pénzéből milliárdokat szórtak el pitiáner hülyeségre. Amúgy valóban nevetséges a vármegye, meg a főispán kifejezés. 2023 van.
2023. jan. 22. 20:21
 5/25 D-Mano ***** válasza:
69%

1.) Nincs egy évszázada, hogy ezeket az elnevezéseket a komcsik eltörölték.

2.) A Fidesz pl. ezzel a (nemzetinek/ nemzetiesnek mutatott) vissza-átnevezős tevékenységgel is akarja elleplezni a gyakorlatban nemzetellenes, hazaáruló tevékenységeit.

Szerintem a helyes sorrend: először a kormány legyen nemes jellemű, 100 évvel ezelőtti vezetőinkhez méltó, azután nevezgesse vissza a helyrajzi, közigazgatási egységeket. Mindaddig csak vállalhatatlan bohóckodás, sőt, nemes múltunk megsértése, amit a Fityesz művel.

Persze a liberálisoknak nem az álszentség az igazi baja ezzel, mint nekem, hanem az, hogy a múltba megyünk viassza, mert ők képtelenek meglátni az értéket a múltban, a hagyományban, a kipróbáltban...

2023. jan. 22. 20:25
 6/25 anonim ***** válasza:
30%
Mert ez magyaros. Az Euban nincsen ilyen, mi ezzel is különbek vagyunk.
2023. jan. 22. 20:25
 7/25 D-Mano ***** válasza:
20%
Ja még annyi, hogy NYUGAT-Európa több országában is még királyság meg lordok vannak, pl. Angliában is. Ezzel a "múltban éléssel" kedves liberális honfitársaimnak persze semmi problémája nincsen... 😌
2023. jan. 22. 20:29
 8/25 anonim ***** válasza:
25%
Még egy apróság: a város szót ugye mindenki napi szinten használja. Pedig honnan is ered az elnevezés? A vár szóból, tehát azokat a (nagyobb) településeket hívták így, amelyek rendelkeztek várral. Ráadásul megmaradt a régies forma (város) és nem változott "váras"-ra. Ugye, hogy nem is annyira szörnyű, ha így szoktuk meg? Vagy legyen inkább sziti (a city magyar verziójaként), vagy netán metropolisz?
2023. jan. 22. 20:31
 9/25 anonim ***** válasza:
92%

A vármegye kifejezés már 1949-ben is ideje múlt volt.

2023. jan. 22. 20:32
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
#7 Igen, csak a "hanyatló Nyugaton" ez évszázadók óta így megy, és nem egy gazdasági válság kellős közepén szórtak ki több milliárd forintnyi közpénzt erre az úri mulatságra. K*rva vicces.
2023. jan. 22. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!