Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaza van Orbán Viktornak,...

Igaza van Orbán Viktornak, hogy a Himnuszt, mivel imádság, nem leszegett fejjel énekeljük, hanem éppen ellenkezőleg, egyenesen, és felemelt fejjel?

Figyelt kérdés

[link]

Mi is így szavaljuk majd 17 órától Novák Katalin elnök asszonnyal együtt.

2023. jan. 22. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
🤮🤮🤮
2023. jan. 22. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Nekem úgy rémlik, mintha imádkozni térdelve, leszegett fejjel lenne szokás...
2023. jan. 22. 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:
98%
Na, már kezd Ő is a Nagy Sztálinhoz hasonlítani, akinek a nyelvtudományt említő beszédére kötelező volt hivatkozni minden szovjet nyelvtudósnak, különben tudományos közleményeik és előadásaik nem kerülhettek nyilvánosságra.
2023. jan. 22. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
A Himnusz nem imádság, hanem Himnusz. Szerintem a csávó azt sem tudja, hogy a "nyújts feléje védőkart" az mit jelent. Nem egy ölelés akar lenni.
2023. jan. 22. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Leszegett fejjel nem lehet szépen énekelni, mivel ez a tartás a hangképző szervek működését korlátozza, úgyhogy nem csak a Himnusznál, semmilyen éneknél nem javasolt. A "nyújts feléjeeee" résznél a magas hangra ugrás amúgy is a legtöbb embernek gond, ezt még nehezebb a padlót nézve kiénekelni. Szóval énekelni mindig egyenesen állva, magunkat kihúzva kell.

Egyébként én imádkozásnál se hallottam azt hogy le kéne szegni a fejet. Templomban sokan úgy imádkoznak, hogy nézik az oltárt. De persze látok olyanokat is, akik befelé fordulva, lehajtott fejjel imádkoznak.

Asszem amúgy Novák nem énekelni fog amúgy sem, hanem szavalni.

2023. jan. 22. 17:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Úgy énekli, ahogyan akarja - és én is úgy éneklem, ahogyan nekem jól esik!
2023. jan. 22. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!