Miért Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-ban?
Figyelt kérdés
2023. jan. 18. 20:24
21/31 anonim válasza:
Kérdezd meg a kormányt, 12 éve vannak hatalmon, szerintem csak nagyon buta ember gondolja azt, hogy ehhez semmi köze nincs az aktuális kormánynak. Ők ugye Brüsszelre mutogatnak, de azért küldjenek már egy kimutatást 12 évre visszamenőleg centre pontosan hogyan is költötték az államkasszát, mert akkor elhiszem nekik.
22/31 anonim válasza:
20: világos, hogy az átlagot így számolják, az a kérdés, hogy az átlagembert mi érdekli
"Amit te írsz akkor lenne igaz ha az egész évi fizetésed év végén akarnád elkölteni."
Nem, ha engem pl. az érdekel, hogy mennyivel ér mostantól a kevesebbet pénzem, mint 1 év ezelőtt, mennyivel romlott a helyzetem egy év alatt, mennyivel vagyok most hátrébb, akkor az érdekel, hogy az egy év alatt mennyivel nőttek az árak.
Tehát nem az érdekel elsősorban, hogy évközben a folyó havi költéseim hogyan növekedtek, hanem hogy 1 évvel ezelőtthöz képest most mi a helyzetem, és ezt nem az átlag adja meg.
23/31 anonim válasza:
"Miért Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-ban?"
Azért mert orbán elkúrta, nem kicsit, nagyon.
24/31 anonim válasza:
20, oké, ha azt szeretnénk tudni hogy átlagosan az évben mennyit ért a pénzünk ez a helyes. Ha azt hogy 2022-ben mennyit romlott a pénz értéke akkor pedig a decemberi/ januári adat, mivel csak az vonatkozik 2022-re
25/31 anonim válasza:
20as te azért vagy nagyon buta, mert az infláció folyamatosan növekszik és ha nem csökken vissza akkor hiába átlagolod, akkor is az éppen aktuális havi lesz a lényeg. Hiába volt 11 hónapon keresztül csak 4 százalék ha az utolsó hónapban 20 százalék, attól még jelenleg az infláció az 20 százalékos. Ez nem egy olyan dolog ami össze adódik xd ez olyan mintha valaki 11 hónapig 200 ezret keresne majd a 12. hónaptól 400at és te átlagolnád és azt mondanád hogy ő 216 ezret keres, holott ez nem igaz ő mostantól fogva 400 ezret fog keresni folyamatosan. Ugyanez az infláció is senkit nem érdekel hogy januárban mennyi volt, az a lényeg most mennyi mert a jelenlegi állapot tükrözi az egész helyzetet, a többi csak mellébeszélés.
26/31 Alex Fly válasza:
Kinek mit intézett a kormánya...
27/31 A kérdező kommentje:
De gazdaságilag konkrétan mik az okai, mi lett elcseszve?
2023. jan. 19. 01:51
28/31 anonim válasza:
Mert Orbàn még minden idôk legnagyobb gaudasági fellendülése alatt is csak annyit tudott elérni, hogy a multik idejöttek az alacsony társasági adó és a szarér hugyér dolgozò magyar prolik miatt. Ez volt a fidesz magy reformja. Az az öngyilkos művelet, amit 2000-re már minden Latin-amerikaibputriban kipróbáltak és megbukott.
29/31 anonim válasza:
Kedves kérdező! Te cserélnéd a fizetésedet munkanélküli segélyre azért, hogy lenyomják az inflációt?
30/31 anonim válasza:
29: nem kell munkanélkülinek lenni, csak infláció alatti fizetésemelést kell adni, megmondta Nagy Márton miniszter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!