Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szóval Orbán hívők, mi értelme...

Szóval Orbán hívők, mi értelme ennek a vármegyés dolognak? Miért jó az nekünk, hogy *Orbán küzd Brüsszel ellen*?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok a válaszokra, mert személyesen megkérdeztem néhány Orbán követő ismerősöm és valahogy egyikük se tudott normális választ adni a keresztkérdéseken kívül.
2023. jan. 18. 07:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
64%

"csak 5%át fedezi, azaz nem nem sok vizet zavar..."

Vicces, amit mondasz, mert pl a sokat emlegetett brutális kínai növekedés éppen 5-6%-ot tesz ki GDP arányosan. Arányosan ezt a pénzt odaadja az EU. Orbán évekig előadta, hogy a magyar gazdasági növekedés az egyik legnagyobb az EU-ban (kb 4%), nagyobb mint pl a németeké. Most már tudod, honnan volt.

Az EU-s pénzek nélkül a magyar gazdaságban - közgazdászoktól olvastam - kb 1% növekedés van benne. Erre mondtad, hogy semmi.

A 2. vh utáni Marshall segély, ami növekedő pályára állította a nyugat-európai országok gazdaságát, kb ilyesmi tétel volt.

2023. jan. 21. 07:54
 12/29 anonim ***** válasza:
12es.Nem érted.A gazdasági növekedés és az ország pénzügye két teljesen különböző dolog,nem a GDP ről beszéltem, hanem az ország pénzügyi összköltségvetéséhez 5%ad hozzá az eus pénz.Nem beszélve arról, hogy az nem könyöradomány, hanem szerződésben meghatározott jog, mivel rengeteg gazdasági szektorunkat voltunk kénytelenek bezárni az eu-s csatlakozás után, csak hogy az ő iparukra ne legyünk veszélyesekl pl cukoripar,így ez a kiesett bevételeket kompenzálná, vagy legalábbis egy részét.Senki ne higyje, hogy az eu jótékonysági intézmény.
2023. jan. 21. 11:04
 13/29 A kérdező kommentje:
Elszomorító hogy az ilyen emberek szavazhatnak...
2023. jan. 21. 13:56
 14/29 anonim ***** válasza:
Inkább az a elszomorító mennyi buta ember van, akik nincsenek tisztában a dolgokkal.
2023. jan. 21. 15:59
 15/29 A kérdező kommentje:
A kérdésemre még mindig nem jött válasz, na ki a buta ember? 😂
2023. jan. 22. 00:02
 16/29 anonim ***** válasza:

"az ország pénzügye két teljesen különböző dolog"

Igazad van, két különböző, bár azért nagyon nem független dolog. Ok, az valóban leegyszerűsítés és valótlanság, hogy az EU támogatások adnák a növekedést, de amúgy az EU pénz nélkül nem menne.

Több közgazdásztól hallottam, hogy az EU források nélkül jó esetbdn egy 1-1,5% körüli növekedés van benne a magyar gazdaságban. Abba érdemes belegondolni, hogy a magyar gazdaság úgy produkálja ezt a gazdasági bővülést, hogy 5-8% -os külső forrást kap, és emellé ragaszkodik a mínuszos költségvetéshez is, tehát még így is többet költ, mint bevételez!

Szóval maradjunk annyiban, hogy 5% az sok pénz egy állami költségvetésben. K.rva sok. Abba gondolj bele, hogy 3 ezer milliárd Forintról van szó, miközben a teljes állami egészségügy 2022-es költségvetése 2800 milliárd Forint volt.

2023. jan. 22. 08:58
 17/29 anonim ***** válasza:
Mesebeszéd, lari fári,ahogy a feritek mondaná.A növekedés eu s tagságunk előtt is volt, semmivel nem nőttünk jobban a csatlakozásunk után, tessék megnezni a ksh adatok gdp alakulását.
2023. jan. 22. 09:36
 18/29 A kérdező kommentje:
#18 még mindig semmi válasz? :)
2023. jan. 22. 19:04
 19/29 anonim ***** válasza:
#18, akkor máshonnan közelítek: Gyurcsányék sokat emlegetett IMF hitele 20 milliárd Euro volt, ami akkori 270-es Euroval számolva úgy 7 ezer milliárd Forint volt. Ez most annak a fele, csak nem hitel, hanem tulajdonképpen ingyen pénz.
2023. jan. 23. 08:42
 20/29 anonim ***** válasza:
Fentebb már leírtam, nem ingyen pénz.Egy csomó olyan piacinkról mondtunk le és zártunk be olyan gyárakat amik veszélyesek voltak az eu piacára(pl cukoripar,jelenleg a 10cukorgyarból mar csak egy üzemel m.o-n pedig a cukorrépa sokkal jobb mint a nyugaton előszeretettel termesztett gyenge cukornád és most csak az egyik iparágat említettem)tehát ez a bevételkiesés egy részét kompenzálná az eu.Sokan azt hiszik az eu jótékonysági intézmény, pedig csak felvásárló piacnak kellettünk nekik, hogy a megmaradt szemetet amit ott nem tudnak eladni rázudítsák a keleti országokra.Az erkölcsi fertőről, gendermarhaságok erőltetéseről a migrásdok csalogatásárol nyugat európába, mar nem is beszélek.Az egész eu úgy ahogy van, romlott és korrupt, a háttérből irányító pénzemberek markában van.
2023. jan. 23. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!