Hogyan fog Gyurcsány és a DK bosszút állni Jászberényért?
Az ellenzék többi pártja a DK nélkül fogott össze és verte meg hatalmas fölénnyel ott a Fideszt.
A DK addigi jelöltje megalázva még aznap kilépett a DK-ból és vissza is vonult a politikától.
"A DK addigi jelöltje megalázva még aznap kilépett a DK-ból és vissza is vonult a politikától."
És ki is volt az a jelölt? Csak úgy kérdezem...
hypno-nak:
Én is érdeklődve várom a választ! XD
[Dr. Gedei József, aki a tegnapi választás után nyilvánosságra hozta: kilépett a DK-ból.
• A tegnapi választáson nem is indult.
• A 2019. október 13-i választáson, képviselőként, kompenzációs listáról jutott be (a választókerületében 2. lett); és jelölőszervezete a Közösen Jászberényért Egyesület volt. A DK nem jelölt senkit; sem önmagában, sem civil szervezettel, sem párttal közösen.]
Bár, kormánypárti média ellenzéki pártok közti egymásnak feszülésként fogta fel, hogy a DK nem vett részt más ellenzéki pártokkal közös támogatásban, és egyesek, például Jakab – aki már nem is Jobbikos – Jobbikos győzelemként dicsekedett a megválasztott polgármester révén; az igazság az, hogy a 4 polgármester jelölt és a 34 képviselőjelölt egyikét sem jelölte sem a Jobbik, sem a Momentum, sem más, a múlt évi összefogás pártjai közül.
Az összesen 38 jelölt között csak Közösen Jászberényért Egyesület, FIDESZ-KDNP, Mi Hazánk és független jelöltek voltak.
A választásra rátelepültek ugyan nem jelölő pártok is, de őket egy jelölt sem vállalta fel, egyikük neve sem szerepelt a jelöltek neve mellett. Várható volt az adott képviselőjelöltek győzelme, az adott polgármesterjelölté mindenképp; így aztán mivel biztosra mentek, és bár a jelöltek nem vállalták fel őket, most dicsekszenek. Olyasmi, mint amikor tüntetésekre odatolakszanak.
#4-nek:
Nekem is ez jött le, csak nem akartam "parázs" vitát, ezért nem mondtam.
Lényegében a DK-n kívüli összefogás egyetlen pártja sem indított senkit, utólag próbálják belemagyarázni hogy az ő jelöltjük volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!