Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldaliak megbékéltek már...

A baloldaliak megbékéltek már a vármegyékkel, vagy még mindig megy a hiszti, hogy miért lett a megyéből vármegye?

Figyelt kérdés

2023. jan. 15. 12:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Középkorban élő jobbágy fidesz szavazóknak jó lesz.
2023. jan. 15. 13:18
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok baloldali, ellenben a közigazgatásban dolgozom. Látom, hogy évente-félévente kitalálnak valami ostobaságot, ami miatt át kell írni a dokumentumokat. Hol családok éve van, hol a kormánymegbízottat nevezik át főispánná, most meg ez a vármegyés baromság. És nem elég csak a dokumentumok fejléceit átírni, van egy csomó jogszabályi hivatkozás, ami szintén változik/változott. Ja, és akkor még nem beszéltem az egésznek a költségvonzatáról: névtáblák, bélyegzők, satöbbik cseréje. Ezt a pénzt fordíthatták volna a női kézilabda-Eb-re, amitől visszaléptek, merthogy az most luxuscikk. Ez a vármegyés átnevezés nem az? Ráadásul teszünk vele egy újabb lépést a (sötét) középkor felé. Akkor most hogy is van ez az „előre megyünk, nem hátra”-szlogen?
2023. jan. 15. 13:25
 13/18 anonim ***** válasza:
89%

Én nem vagyok baloldali,de jobboldali se.Ez lehetséges?

Ez a vármegyézés pedig egy f@szság.

Fölösleges pénzkidobás,valami NER közeli segg@rc biztos jól jár vele. Különben pedig semmi értelme.

Tudom jön rá a válasz,de hát 950 évig vármegyék voltak.csak 73 éve nevezzük megyének.

"Magyarország előre megy nem hátra."

Főispánok,vármegyék,

Vissza a feudalizmusba

Ez az ország szánalmas

Beszéljünk inkább arról hogy európa 2.legnagyobb inflációja a miénk,

Az idei évben az MNB becslése szerint 20%körüli lesz az infláció

hogy az uniós országok közül bulgariát leszámítva nálunk viszik haza a legkevesebb fizetéseket.

Vagy arról,hogy 2010 óta az ingatlanárak itthon átlagosan 174%emelkedtek

Amivel Európa 2. Legnagyobb ingatlan ár emelkedése a miénk.

2023. jan. 15. 13:26
 14/18 anonim ***** válasza:
87%

"Tudom jön rá a válasz,de hát 950 évig vármegyék voltak."

Ezzel szemben:

"A magyar megye szó első ismert írásos előfordulása a tihanyi alapítólevélben található 1055-ből, egyértelműen a mai jelentéssel először a 15. század közepén találkozunk vele."

"A megye és a vármegye elnevezések általában szabadon felcserélhetők voltak egymással, csupán a legkorábbi időszakra vonatkozóan merül fel a szakirodalomban annak kérdése, hogy ezek esetleg nem teljesen megegyező fogalmat takartak."

2023. jan. 15. 13:41
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
#14 Ne zavard meg a jobboldaliakat történelmi forrásokkal.
2023. jan. 15. 14:33
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ferihegy mindig is Ferihegy volt, mégis Liszt Ferenc lett.

Lágymányosi híd mindig is Lágymányosi volt, mégis Rákóczi lett.

Hol itt a logika? :D

2023. jan. 15. 17:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
16: és ki hívja Ferihegyet LF-nek? Nem sokan. Kb. ennyien fogják a vármegyét használni.
2023. jan. 15. 17:30
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Első pár napban itt is minden második kérdés erről szólt, azóta elvétve egy-egy kérdés. Megvolt a három napos csoda, innen már van más érdekesebb téma.
2023. jan. 15. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!