A baloldaliak megbékéltek már a vármegyékkel, vagy még mindig megy a hiszti, hogy miért lett a megyéből vármegye?
Én nem vagyok baloldali,de jobboldali se.Ez lehetséges?
Ez a vármegyézés pedig egy f@szság.
Fölösleges pénzkidobás,valami NER közeli segg@rc biztos jól jár vele. Különben pedig semmi értelme.
Tudom jön rá a válasz,de hát 950 évig vármegyék voltak.csak 73 éve nevezzük megyének.
"Magyarország előre megy nem hátra."
Főispánok,vármegyék,
Vissza a feudalizmusba
Ez az ország szánalmas
Beszéljünk inkább arról hogy európa 2.legnagyobb inflációja a miénk,
Az idei évben az MNB becslése szerint 20%körüli lesz az infláció
hogy az uniós országok közül bulgariát leszámítva nálunk viszik haza a legkevesebb fizetéseket.
Vagy arról,hogy 2010 óta az ingatlanárak itthon átlagosan 174%emelkedtek
Amivel Európa 2. Legnagyobb ingatlan ár emelkedése a miénk.
"Tudom jön rá a válasz,de hát 950 évig vármegyék voltak."
Ezzel szemben:
"A magyar megye szó első ismert írásos előfordulása a tihanyi alapítólevélben található 1055-ből, egyértelműen a mai jelentéssel először a 15. század közepén találkozunk vele."
"A megye és a vármegye elnevezések általában szabadon felcserélhetők voltak egymással, csupán a legkorábbi időszakra vonatkozóan merül fel a szakirodalomban annak kérdése, hogy ezek esetleg nem teljesen megegyező fogalmat takartak."
Ferihegy mindig is Ferihegy volt, mégis Liszt Ferenc lett.
Lágymányosi híd mindig is Lágymányosi volt, mégis Rákóczi lett.
Hol itt a logika? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!