Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hunynak szemet az...

Miért hunynak szemet az emberek afölött, hogy a diktatúrákat a magyar emberek tartották fenn azzal, hogy kiszolgálták azokat?

Figyelt kérdés
Pontosan tudjuk, hogy az emberek többsége meg se próbált ellenállni, sokan készségesen jelentettek másokról, vagy akár fel is jelentettek embereket.
2023. jan. 14. 16:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Milyen választásuk volt az embereknek?
2023. jan. 14. 16:46
 12/21 A kérdező kommentje:

Most nem a "hősködésekről" beszélek, mint ellenállás. Vegyünk csak egy olyan példát, hogy az egyszerű TSZ dolgozó proli adja-e az arcát a híradóban leadott propagandához. Nyilván adja. Nem azért, mert megvernék vagy börtönbe csuknák, ha nem adná. A legrosszabb, ami előfordulhatna vele, hogy kicsit később kap fizetésemelést vagy nem kapja meg az előléptetést.

Teljesen önszántából szerepel egy propagandában, amiben azt hazudják, hogy milyen jól megy a magyar mezőgazdaság. És ez az, ami a magyar emberre oly jellemző, hogy fel se merül benne, hogy milyen erkölcstelenségben vesz részt.

2023. jan. 14. 16:50
 13/21 A kérdező kommentje:
És igen, a konkrét példám demokráciára is igaz. Itt az emberek szaros pár tízezer forintért hajlandóak elmenni egy reklámba szerepelni, amiben pontosan tudják, hogy hazudnak. És még képesek olyan kifogásokat felhozni, hogy "ha nem vállalnám, akkor elvállalná más". Szerintem elég súlyos, amikor egy embernek indok az erkölcstelenség végrehajtására az, hogy más megcsinálná.
2023. jan. 14. 16:57
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
#10 Sokra mész a magyar oligarchákkal, ha ugyanúgy nem adóznak, ugyanolyan fos fizetést adnak, ugyanúgy külföldi offsohre számlákra rejtik a bevételeiket, ésnem rúgnka labdába a nemzetközi piacon. Ettől az átlagembernek nem lesz jobb.
2023. jan. 14. 18:41
 15/21 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon jó és hasznos kérdés, ami simán megérne egy komolyabb tanulmányt. :)
2023. jan. 14. 18:46
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A politika az csak kielégíti az emberek igényét. Amennyiben az értelmiség vezetné az országot, akkor nem lehetne demokrácia, mert az átlag szavazó a szép hazugságra vágyik.
2023. jan. 14. 21:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

#16 vagyok, na ezt jó bénán fogalmaztam...

Szóval a szavazók ostobák, elhiszik a szép hazugságokat, és kaonak a nyakukba valami diktatúrát, de akkor már lehetne egy olyan is, ahol az értelmiség irányít, és a legtöbb most szavazó nem szavazhat.

2023. jan. 14. 21:59
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem mintha lett volan választásuk.
2023. jan. 15. 05:38
 19/21 anonim ***** válasza:

#14.) A külföldi tőke gyarmatosító szerepvállalása abból áll, hogy kisemmizik a gyarmatot (jelen esettben minket).

- A hazai tulajdonú tőke/multi közel sem olyan, mint a külföldiek...

Lásd.:

- 2018-ban 13 Forintért vásárolták fel a léalma kilóját Magyarországon.

- 12-ből 11 cukorgyárat bezártak, csak hogy a MONOPOL helyzettel kisemmizzék a magyar termelőket.

2023. jan. 15. 12:06
 20/21 anonim ***** válasza:

#14.)

✅ Én már dolgoztam 🟠MAGYAR OLIGARHÁKNAK🟠 !

✅ És rendesen megfizettek !

💰 Annyit kerestem, hogy 2020 október óta nem dolgozom.

(persze rest nem vagyok ! Szóval tavasszal azért talán körbe nézek a munkapiacon :)

2023. jan. 15. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!