Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a vármegyésdi a megnevezése...

Ez a vármegyésdi a megnevezésen kívül jelent mást is?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy csak ennyi, hogy a megye szót mindenhol kicseréljük "vármegye" szóra, vagy más jelentősége is van?

2023. jan. 10. 21:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Persze, építünk még pár várat is. Hogy nézne már ki a királyunk várak nélkül?
2023. jan. 10. 21:25
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Semmi különöset nem jelent, csak egy az egyben hülyének nézik az országot jelenleg vezetők a komplett lakosságot, - mint ahogyan azt már megszokhattuk.
2023. jan. 10. 21:32
 3/13 anonim ***** válasza:
11%

"A második világháború végéig a hivatalos elnevezés a vármegye volt, de ennek szinonimájaként széles körben használták a megye szót is, sőt, ez törvények[1] és egyéb jogszabályok szövegében is előfordult. Az 1949. augusztus 18-án elfogadott 1949. évi XX. törvény, azaz a Magyar Népköztársaság új, szovjet mintára megalkotott Alkotmánya hivatalossá tette a „megye” megnevezést, és ettől kezdve csak történeti megjelölésekben fordult elő a „vármegye” szó."

A kommunisták keresztelték át a vármegyéket megyékre, most visszakapták az eredeti nevüket. Tartalmi változást nem jelent.

(Ki a csüngőhasú? Gurmai Zita, vagy a 150 kilós óbudai DK-s polgármester?) :)

2023. jan. 10. 21:32
 4/13 anonim ***** válasza:
1%

Annyit jelent, hogy visszaállítottak egy hagyományos, történelmi elnevezést, amit anno a kommunisták eltöröltek "a múltat végképp eltörölni" jegyében.

Emiatt nem is értem az ellenzéki sipákolást ellene. Én sem vagyok fideszes, de véleményem szerint ez a kevés helyes döntéseik egyike, már a rendszerváltáskor meg kellett volna ezt lépni.

2023. jan. 10. 22:18
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
Szimbolikus jelentősége van csak.
2023. jan. 10. 22:19
 6/13 anonim ***** válasza:
70%
vármegye, ispán...next level: jobbágy, deres, első éjszaka joga, király
2023. jan. 10. 23:22
 7/13 anonim ***** válasza:
92%
Van más jelentősége is, például több milliárd forintot elköltöttünk rá a háborús és az energetikai veszélyhelyzet közepén, miközben különadókat kénytelen kivetni a kormány, mert üres a kassza. De ezen kívül egyébként mást nem befolyásol.
2023. jan. 10. 23:27
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

#6 Miért vagy olyan demagóg te is, mint amilyen a Fidesz szokott lenni?

Én írtam a 4-es választ. Az általad említett megnevezések különböznek a vármegyétől. Nézzük, miért!

(Fő)ispán: na ennek a visszahozatala azért nem okés, mert egyszerűen nem létezik már az a poszt, amit anno így hívtak. Ellentétben a vármegyével. Ugyanez igaz a jobbágyra és a királyra is, ilyen jogállások már nem léteznek. A szavakat természetesen használjuk ma is, ahogy a derest is.

Az első éjszaka joga meg egy nagy kamu eleve, abból a szempontból, hogy ez soha nem volt semmiféle írott jog része, egyes földesurak valami helyi szokásjog alapján csináltak ilyet.

2023. jan. 10. 23:29
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom eldönteni, hogy ennek mi az értelme? Lehet csupán az is, hogy Orbán bedobott a bambáknak egy gumicsontot, rágodjamak azon és kevésbé veszik észre hogy éppen mivel -assza át öket, mint -zart a palánkon.
2023. jan. 10. 23:51
 10/13 anonim ***** válasza:
97%

Szokásos fidesz elmeroggyantság. Van sok ilyen példa, Most a vár nélküli vármegyék mennek hogy a barmok erre....

Pl.: Köztársaság nélküli ország vagyunk köztársasági elnökkel

Munka alapú kommunista társadalom ertelmes bér nélkül

Parlamentális demokrácia, demokrácia nélkül.

Akad ezer ilyen dolog amire a buta szavazó élvezkedhet amíg nem tudja kifizetni a számlákat és nem tudja mit ad másnap a gyereknek enni.

2023. jan. 11. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!