Valóban összedőlés szélén áll a magyar oktatásügy?
Tanker igazgató unokabátyám ma azt mesélte hogy komolyan elkezdett aggódni, mert szerinte egyre súlyosabb kezd lenni az engedetlenség és szerinte ez nagyon be fog gyűrőzni a rendszerbe ugyanis az infláció miatt egyre jobban bajban vannak a tanárok...
Szerintem már rég összedőlt. 22 éves vagyok, nem most voltam középiskolás, de már akkor azon mérgelődtünk hogy elvették a nagyon-nagyon szuper mozaikos könyveket, és az átláthatatlan ofi-s tankönyvnek nem nevezhető füzeteket kaptunk helyette, amikben az ábrák (igen, volt bennük 1-2 jól elrejtve a 100 oldalnyi apró betű között) legalább annyira értelmezhetetlenek voltak, mint az előttük lévő szövegtömb. Már akkor sem dolgoztunk munkafüzetből, mert szó szerint nem volt időnk rá a tananyag hossza miatt, amit még így sem mindig tudtunk befejezni. A némettanárunk elment nyugdíjba, amiről nyilván tudott az iskola már jóval előtte, de sem abban az évben, sem azóta nem találtak senki állandót a helyére, egy másik suliból járt át egy "helyettesítő" tanár. És ez még egy viszonylag népszerű nyelv, mi van ha a francia vagy olasz tanár lép le, megszűnik annak a nyelvnek az oktatása? A biologiatanárunk egyetem után egyből nálunk kezdett, egyetlen egy évet dolgozott le, majd lelépett mert alig kapott fizetést. Az idősebb tanárok viszont sokszor még hangot sem tudtak adni a kivetítőn, nem hogy valamilyen anyagot interaktívan leadni.
Ha akkor, kb 6 éve ilyen állapotok uralkodtak, el nem tudom képzelni hogy ma mi történik az oktatásban...
"Rendkívüli szünetet rendeltek el "
Sebaj. Majdnyáron ledolgozzák a kánikulába😂
3 "Szerintem már rég összedőlt. "
Akkor meg minek fizessen rá még az állam is, hát a mi pénzünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!