Ha népszavazás lenne a kormányfő fizetéséről te mennyit szavaznál meg neki?
Hülyeség. Akkor a tanár se sztrájkoljon, a gyerekek szeretete miatt tanítson. A kamionos se kapjon 1 milliót, szeret vezetni, kapjon minimálbért. Nem működik. Ami jár az jár. Azt kell elvenni, amit lopott!
Ráadásul ha ez a rendszer működne, akkor sem érne semmit. Mennyi pénze is van a kedves elnökünknek? 0 ft? Sőt, tán még tartozása is van. Elhisszük ezt elvtársak? És mennyi pénze van a családjának? Aminek egy része még legális is hiszen törvényesen lophatnak. Ennyit erről.
Nevetséges lenne, ha kevesebbet keresne mint én XD.
Szóval a szavazatom: "Háromszoros bérminimum felett kellene lennie a fizetésének."
Magyarországon a politikusokat külön 4-5 szervezet által kellene folyamatosan ellenőrizni.
Fontos lenne ezeket a szervezetben dolgozó embereket titkos ügynökökkel, katonákkal, rendőrökkel folyamatosan védeni, mert úgy az ellenzéki, mint a kormánypárti maffiatagok folyamatosan fenyegetnék vagy megöltenék őket.
Mi lenne a feladatuk?
Politikusok felé:
- pszichológiai vizsgálat,
- szakmai továbbképzések,
- etikai kódex,
- megbízhatósági vizsgálatok,
- teljesítményértékelés,
- értékelemzés,
- minőségbiztosítás,
- hatás- és megvalósíthatósági vizsgálatok jogszabályalkotásnál stb.,
- átláthatósági vizsgálatok.
Tudom, hogy ilyen sehol sincs a világon, pedig szükséges lenne az ország, vagy a föld jövője szempontjából.
Szerintem egy kormányfőnek magas fizetés dukál. Egyrészt milliók sorsáért, egy nemzetért felel. Másrészt, ha alacsony a fizetése, akkor a korrupcióra is hajlamosabb.
(Más kérdés, hogy OV-t inkább börtönben látnám)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!