Milyen ma Magyarország gazdasági helyzete, milyen életszínvonal van most Magyarországon?
"Szar.
Egyetemi diplomával, 3 nyelvvizsgával keresek nettó 207 ezret. (Közszféra, gimnáziumi tanár)
Az albérletet meg az étkezést alig tudom megoldani, nagyon komolyan gondolkozom a németországi takarítói munkákon.
25/N"
Ez a komment ez jogos, csak az a baj vele, hogy egy ritka szarul fizetett munkával idekommentelsz, hogy ez de szar, mikor köztudottan szarul fizetettek a tanárok amióta csak vannak. Ennyi erővel meg a diplomás informatikus is írhatná, csak ő 2 diplomával nettó 1.2 milliót keres és de jól meg van fizetve. Szóval azért gáz, hogy a bérhelyzetet a tanuás és fizetés tekintetében legszarabbul álló pályával akarod igazolni. Előre lehetett tudni, hogy a tanárokat szarul fizetik meg, eddig is, amikor jelentkeztél, akkor is tudtad, vagy nem?
Persze ettől még tényleg szar a legtöbb fizetés Magyarországon, sok ember munkájából is alig tud megélni. De azért ne a legszarabb munkával jöjjünk már, ami a beleadott tanulás és a fizetés tekintetében a legrosszabbul ál, minden közül.
De amúgy a legtöbb ember fizetése nem sokat ér, ez is igaz.
"Előre lehetett tudni, hogy a tanárokat szarul fizetik meg, eddig is, amikor jelentkeztél, akkor is tudtad, vagy nem?"
Amikor tanárnak jelentkeztem, még nem fagyasztották be a bértabla vetítési alapját. Ha a kormány tartotta volna magát az eredeti ígéretéhez, most 200 helyett 400 lenne az annyi. Csak hát 18 évesen nem volt annyi eszem, hogy rájöjjek, hogy ezek csak hazudni bírnak.
"Amikor tanárnak jelentkeztem, még nem fagyasztották be a bértabla vetítési alapját. Ha a kormány tartotta volna magát az eredeti ígéretéhez, most 200 helyett 400 lenne az annyi. Csak hát 18 évesen nem volt annyi eszem, hogy rájöjjek, hogy ezek csak hazudni bírnak."
Ez akkor már más kérdés. Így érthető, bár a mai Magyarországon a 400 ból se lenne túl jó élet. Viszont az tény és való, hogy a tanárok ritka alulfizetettek és általános helyzetet ne a leg alulfizetettebb szakmával akarjon levonni az ember. Persze mint írtam, a legtöbb fizetés szar Magyarországon, de azért nagyon sok diplomás ember ennél többet keres, amit egy tanár kap, viszont az se túl sok, amit a legtöbben kapnak diplomával. Szóval a legtöbb fizu szar, de a tanárokénál azért lehet többet is keresni. Azt nem vágom, hogy amikor 18 voltál, akkor kik mit ígértek a tanári bérekről.
Amúgy magántanár is vagy mellé?
Állami szféra totál elszegényedés.
MÁVnál vagyok közlekedésmérnök diplomával nettó 240ért. Többi diplomás kollégám szintén ennyit keres, csodálkoznak nincs ember.
Ha nem lesz az állami vállalatoknál béremelés nagy gáz lesz, gyakorlatilag a közszféra diplomás béreket Budapesten lehagyták a betanított munkás fizuk.,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!