Magyarországon miért drágább átlagban 100 forinttal az üzemanyag, mint a környező országokban?
Elvtársak!!!
Hát nem ezt akartátok? bzmeg!
1 évig az ársapka ellen trógerkodtatok!
Hát most itt van! Bazmeg! Egyétek! Igyátok! Bzmeg!
Liberális logikával számolva nyilván 100 forint ezt nem vitatom.
De ha normál matekkal számolom akkor 30 forint körüli az eltérés a benzin esetében
De ha azt mondom annyi eszed van amennyi kívülről látszik, akkor ugye megsértődsz.
Pedig hír volt ám az is, hogy az ársapka eltörlésével egyidejűleg a kormány még némi jövedéki adót is ráb.szott az üzemanyag árára, plusz annak az ÁFA tartalmát. Szerinted azt ki akarta, hogy a kormány még nyerészkedjen is rajtunk és kiszipolyozza az embereket?
Máshol ilyenkor adót csökkentettek...de hát "kinek mit intéz a kormánya".
#15-nek:
Tudod, én inkább hiszek az olvasói adatokból összeállított listának, mint a "ki tudja honnan" szedet infónak!
És szintén ilyen adatok szerint a magyar 95-ös átlagár 658 Ft.
De tudom, te fideszes vagy. Bocs hogy szóltam. XD
"Liberális logikával számolva nyilván 100 forint ezt nem vitatom.
De ha normál matekkal számolom akkor 30 forint körüli az eltérés a benzin esetében"
Az általad küldött link alapján Magyarország és a szomszédos országok (azaz a "környező országok", ahogy a kérdező fogalmazta) árai:
Magyarország: 627 Ft
Románia: 515 Ft
Szlovákia: 597 Ft
Ausztria: 596 Ft
Horvátország: 599 Ft
Szerbia: 595 Ft
Szlovénia: 496 Ft
(Ukrajnát talán most érthető okokból nem venném ide.)
Ezek átlaga 566 Ft. Az átlagtól való különbségünk így ~60 Ft. Főleg Románia és Szlovénia húzza le az átlagot, akárhogy is a második legdrágább országgal szemben is van 28 Ft-os "előnyünk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!