A Fidesz miért nem vezeti be végre az eurót? Értem én, hogy a forint csinivili csak egy kalap szrt se ér. Egy kiló kenyér lassan 1000 forint.
#30 "Tehát a görögökkel példálozni, ennek semmi értelme!
Mert pontosan semmi köze az EURO-nak ahhoz, hogy nem élnek olyan színvonalon, mint a németek. Régebben sem éltek, és most sem, de nem azért mert EURO-t használnak!"
TE hiszed, mondod azt, hogy ha nálunk bevezetnék az eurót akkor utána ettől nőnének a bérek, nem én.
Nem lenne így.
Mivel más országban sem történt meg akkor sem ha évtizedek óta eurójuk van. Ilyenkor már nem számít hogy a görögöknél, portugáloknál euró van? Csak az számít amit hiszel hogy mi lenne ha...?
Mi sem élünk olyan színvonalon, mint az osztrákok meg a németek, régebben sem és most sem.
Akkor mégis miért lenne nálunk más a következmény mint ami a sok másik eurót bevezető állam esetében is történt?
Hol mondtam olyat bármikor is, akkor ha nálunk bevezetnék az eurót, akkor azért mert bevezették, csak azért megnőnének itthon a bérek? Iyet sehol nem írtam.
Én azt írtam, ha a szar forint helyett normális devizánk lenne, akkor azzal már nem kéne számolnunk, hogy drasztikusan, folyamatosan értéklenedik le a devizánk, tehát a bérünk tartaná az értékét.
Ezt nem tudom egyszerűbben megfogalmazni.
Ha sehol nem emelték volna a béreket, se itthon, se máshol, akkor is egyre nagyobb ütemben romlana a béred, mint máshol, mert a forint egyfolytabán zuhant az elmúlt 10 évben az EUR-hoz, az USD-hez (a cseh koronához, a lengyel zloty-hoz) kb a legtöbb devizához a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!