Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért nem vezeti be...

A Fidesz miért nem vezeti be végre az eurót? Értem én, hogy a forint csinivili csak egy kalap szrt se ér. Egy kiló kenyér lassan 1000 forint.

Figyelt kérdés

2023. jan. 4. 19:04
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

#30 "Tehát a görögökkel példálozni, ennek semmi értelme!

Mert pontosan semmi köze az EURO-nak ahhoz, hogy nem élnek olyan színvonalon, mint a németek. Régebben sem éltek, és most sem, de nem azért mert EURO-t használnak!"

TE hiszed, mondod azt, hogy ha nálunk bevezetnék az eurót akkor utána ettől nőnének a bérek, nem én.

Nem lenne így.

Mivel más országban sem történt meg akkor sem ha évtizedek óta eurójuk van. Ilyenkor már nem számít hogy a görögöknél, portugáloknál euró van? Csak az számít amit hiszel hogy mi lenne ha...?

Mi sem élünk olyan színvonalon, mint az osztrákok meg a németek, régebben sem és most sem.

Akkor mégis miért lenne nálunk más a következmény mint ami a sok másik eurót bevezető állam esetében is történt?

2023. jan. 7. 01:16
 32/34 anonim ***** válasza:
75%

Hol mondtam olyat bármikor is, akkor ha nálunk bevezetnék az eurót, akkor azért mert bevezették, csak azért megnőnének itthon a bérek? Iyet sehol nem írtam.

Én azt írtam, ha a szar forint helyett normális devizánk lenne, akkor azzal már nem kéne számolnunk, hogy drasztikusan, folyamatosan értéklenedik le a devizánk, tehát a bérünk tartaná az értékét.

Ezt nem tudom egyszerűbben megfogalmazni.

Ha sehol nem emelték volna a béreket, se itthon, se máshol, akkor is egyre nagyobb ütemben romlana a béred, mint máshol, mert a forint egyfolytabán zuhant az elmúlt 10 évben az EUR-hoz, az USD-hez (a cseh koronához, a lengyel zloty-hoz) kb a legtöbb devizához a világon.

2023. jan. 7. 10:52
 33/34 anonim ***** válasza:
80%
Én már csak egyet kérdeznék: Ha és amennyiben az euronak semmi köze az árakhoz legalábbis nem olyan értelemben ahogyan sokan sejtik, akkor egy olyan országban ami az ukrán háború, europai elhelyezkedés, stb. stb. tekintetében semmiben sem különbözik, az euro bevezetése után látványosan "veri" hazánkat életszínvonalban és vásárlóerőben? Például Szlovákia. Igen, tudom, 2009 régen volt. De elég nagy stabilizálódás figyelhető meg.
2023. jan. 7. 11:15
 34/34 anonim ***** válasza:
75%
Nem passzol a vármegyeispánok korszakához...
2023. jan. 8. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!