Mi a véleményetek a külhoni magyarokról?
Sose értettem, hogy azok az emberek miért szavazhatnak itt akik lehet, hogy életükben nem jártak még az országban viszont az ő döntésük hatással van több millió ember életére nekik meg mindegy mivel egy másik országban élnek.
Azok mind csak vásárolt szavazatok.
90 év után először kezdett el velük igazán törődni az anyaország vezetése, ami nagyon örömteli. Remélem, a következő generációk már úgy nőnek fel, h lesznek igazi nemzeti és nemzeti összetartozási érzései és aktivabbak lesznek a kapcsolatok a határon inneni és túli magyarok között, hisz egy nemzet vagyunk.
A Fidesz már ellenzékben is érzékeny volt a problémáikra, 2006 - ban is jártak Tusványosra, a 2004-es népszavazáson is az volt az álláspontjuk , h adjuk meg a határon túliaknak is az állampolgárságot.
A baloldal meg ez ellen (a saját nemzete ellen) kampányolt és uszitották az embereket ellenük. Most sincs ez másképp.
A Fidesz ellenzékben is érzékeny volt a határon túli magyarokra, nem csak kormánypártként.
A határontúliaknek nem kötelező szavazni és arra szavaznak, akire akarnak, innentől kezdve rosszindulatú sápitozás , h ezek vásárolt szavazatok lennének.
Remélem, a gyerekeim nem lesznek olyanok , mint 2. válaszoló, kirándulnak majd a határontúli területekre , lesz bennük nemzeti összetartozási érzés és nem választják fejben ketté a magyar népet.
Sajnos a délszláv és az ukrán háborúba is azért keverednek bele a magyarok, mert rosszul húzták meg a határokat. Ezért is felháboritó, amikor valaki leirja, Trianon a régmúlt. Nem, Trianon a jelen, hisz most is emiatt halnak meg kárpátaljai magyarok és élnek a létminimum alatt.
Szerintem azért nem ártana tudatosítani, hogy nem minden határon túli magyar lehet kettős állampolgár. Illetve akiknél ez adott, azok sem mind élnek a lehetőséggel.
Szóval a kérdés ilyen szempontból eléggé általánosítás a magyarok egy kisebb hányada után mindenkire.
2, én benne vagyok határontúli magyarok fb csoportjaiban, ott is van , aki ellenzéki. Senki nem vásárol szavazatot tőlük, az internet korában tudnak tájékozódni és eldöntik, akarnak-e szavazni és kire.
Egy szerbiai magyar ismerősöm bár a Fidesztől kapott kettős állampolgárságot, mégis azt mondta tavasszal, 15 ismerösét vette rá, hogy az ellenzékre szavazzanak.
Miből gondolod, h sosem jártak még az anyaországban, amikor a székelyeket leszámitva mindenki a határ mellett lakik ? Sokan ingáznak munkába vagy a gyerekük magyar egyetemre jár.
Ha mindenki úgy gondolkodna, ahogy te, a határontúli magyarok már nem is léteznének, beolvadtak volna az új országukba és magyarul se tudnának.
Neked valahogy mindegy, ha jól látom, hogy ki hol lakik és ápolja-e a kultúrális,nemzeti gyökereit.
Hatalmas erőfeszités lehet kint megküzdeni az elnyomással, a kisebbségpolitikával, azzal, h másodlagos állampolgár vagy az ezeréves magyar földön, hogy nehéz fenntartani a magyar iskolákat.
Én voltam Erdélyben a csúfos MSZP-s népszavazás után, amikor 23millió románnal riogatott itthon Kovács László és Bangóné is a nemre buzditott az óriásplakátokon.
Nyilván nagyon megbántódtak rajta.
Ők is magyarok, jó lenne, ha mindenki megpróbálná megérteni.
Az elmúlt 15 évben nagyon felerősödtek a jobboldali patrióta, nacionalista hangok a politikában és a közéletben, nem véletlen volt Vona a második legsikeresebb párt vezetője. Torockzai is első nekifutásra bejutott a Parlamentbe , pedig a facebook is letiltotta 3 éve.
Ez a magyarok kétharmadát jelenti. Merem remélni, hogy legalább a magyarok kétharmadában megvannak a nemzeti érzések.
A baloldalban nincsenek. Kovács László, Bangóné ,Gyurcsány (MSZP,DK) a határontúliak ellen kampányoltak 2004-ben, ezzel Trianon után ők is elárultak a kinti magyarokat.
Aztán a Momentum csinálta ugyanezt. Fegyőr és Donáth Anna Szlovákiában és Romániában az ottani román libsi politikusoknak kampányolt, nem a magyaroknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!