Azoknak is lesz nyelvvizsga amnesztia, akik 2023 nyarán diplomáznak?
Az egyetemek folyamatosan adják ki az információkat.Akik keresztfélévesek, vagyis most februárban államvizsgáznak, megkapják nyelvvizsga nélkül.
Én MSC képzésre járok, 23 nyarán államvizsgázok.
Nekem van nyelvvizsgám, B2 angol általános.Viszont ehhez a diplomához szakmai b2 vagy C1 kell.
Ha lehetőség van, nem verném magam költségekbe, drágák a nyelvtanárok, meg 40-50 ezer egy nyelvvizsga.
1#
Itt úgy van, hogy vannak lehetőségek:
-egy szakmai B2 nyelvvizsga
-két általános b2 nyelvvizsga
-egy darab C1 nyelvvizsga
A sima b2 általános önmagában nem elég nekik.
Én remélem,hogy kiadják a diplomákat.
Akkor ott, azon a karon/szakon ez a követelmény. Tanulmányi osztályon vagy ilyesmin szerintem meg tudják majd mondani. Feltéve ha a kar eldöntötte a követelményeket.
De szerintem nem fogják fenntartani a nyelvvizsga követelményt.
3#
Elvileg lesz szakmai nyelvoktatás 2023 vagy 2024 szeptemberétől és ezt beépítik az órarendekbe.
Ezért lesz kiadva a most februárban diplomázóknak nyelvvizsga nélkül a diploma.Mivel m is ugyanabban a rendszerben, ugyanolyan tematika alapján tanulunk, ezért lenne észszerű,ha nekik is kiadnák, akik nyáron államvizsgáznak.
5.
Dehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!