Mit szóltok hozzá, hogy megint Orbán Viktor győzött? (Uniós pénzek)
#20-nak:
Mivel emlékezetből mondtam a termékeket, ezért konkréten nem szórakoztam velük, csak azonos termékeket kerestem ki.
2021 December 2, 20%-os, 330 g-os "Magyar" tejföl 269 Ft
2022 December 8, ugyanaz a termék: 659 Ft
40%, mi?!
Jössz egy bocsánat-kéréssel.
De lapozgasd nyugodtan a szórólapokat, ha nem hiszed.
Első a 2021 decemberi ár, második a 2022 decemberi ár
Szentkirályi ásványvíz: 119/129 (+8%)
Narancs: 329/399 (+21%)
Mandarin: 429/499 (+16%)
Kígyóuborka: 239/299 (+25%)
Zabpehely: 529/529 (+0%)
Sertéskaraj: 1329/1749 (+32%)
A 2022-es szórólapban megtaláltam a Tortellinidet 699 Ft-ért, ami szerinted 799-ből 1899 lett. Valószínűleg más kiszerelésre gondoltál, de azért mégis. :)
És a fentiek mellé jön a magyar tejföl a 144%-os emelkedésével.
Az átlag inflációja ezeknek: 35%. Amit az eurostat és a KSH mér az 45%.
Az ásványvíz áremelkedésére rugalmatlanul reagál a kereslet, mivel az otthoni csapvizet ugyanúgy meg lehet inni, így a drágábbat nem veszik meg. A zabpehely meg hát nem a magyar ember tipikus napi eledele. Az élelmiszerek drágulása szerintem tagadhatatlan, számomra a tejtermékeknél drámai, a fél literes főzőtejszín tavalyi 500-600 ft-ról 1100-1200-ra nőtt, és ráadásul rosszabb a minősége. Ugyanilyenek a sajtok is, a tíz deka szeletelt trappista a tavalyi 329 féle árakról 800-900 felé tendál, a Tescóban van ugyan kb 600-ért szeletelt trappista, de a minősége annak is gyengült, van olyan verzió, ami egy edény oldalára száradt tejföl darabjaira hasonlít. A vaj meg, hát lehidaltam ma, Sparban 800-ért vesztegetik a 10 dekásat. Tescós félkilós kenyér tavaly 329-ért volt, ma már simán 700. Cukor meg csak szimplán nincs, mert az árkucsmás, ugye.
Én úgy reagálok erre, hogy lemondtam a kenyérről, a cukorról, a húsról, az olajról, és főleg zöldségen meg magokon élek. Próbálom pozitívan nézni, ha sokáig tart az infláció, bomba alakom lesz.
#24-nek:
EMBER!
Ásványvíz, narancs, mandarin, uborka, zabpehely????
Neked "elmentek otthonról"?
Én nem fogok már linkelgetni, mert nincs értelme.
Jó étvágyat ezekhez.
"EMBER"
Most jöttél a templomból? :D
"Ásványvíz, narancs, mandarin, uborka, zabpehely????"
Te tömd csak hétpofára a tejfölt. :)
Már hogy lenne? Hát az Unió csak úgy adja ide, ha nincs ellopva! A DK is megmondta, hogy addig nincs uniós pénz, amíg Orbán ellopja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!