Bajnai Gordon meg tudná állítani az inflációt?
Igen, bár tegyük hozzá, hogy nem egyszemélyben tette! Ott nagyon komoly, nagyon felkészült szakértői gárda dolgozott a háttérben, nem olyan botcsinálta, dilettáns kóklerek, mint a fidesz háza táján vannak - ahol ugyanaz a hülye, aki pár éve gazdasági csodáról és magyar modellről beszélt, szemrebbenés nélkül kiáll, és - mert már nem is tehet mást - bevallja, hogy:
"a 2010-es években nem hoztuk meg a jó döntéseket, a 2020-as években pedig rossz döntéseket hoztunk"
Hát még szerencse, hogy ti vagytok kormányon, hogy te vagy a jegybankelnök és te voltál a volt gazdasági miniszter! :-)))))
orbán viktor meg kiáll sajtótájékoztatón és azt mondja az ársapkákra vonatkozó kérdésre, hogy: "én jogászként nem értem, hogyan nőhetnek attól az árak, ha egy árat leszorítunk ársapkával!" :-)))))
Hát még jó, hogy te vagy a miniszterelnök és gazdasági kérdésekben is döntéseket hozol, akkor!
És ezt a rakás bohócot szavazzátok meg 12 éve zsinórban, négyszer, kétharmaddal!
Bajnai nagyon keveset, egy évet volt miniszterelnök, kb semmit nem tudunk róla.
Nem az akkori gazdasági világválság miatt voltunk elsődlegesen bajban, hanem a 8 év MSZP kormány miatt. 25 %-kal növelték az államháztartási hiányt ez alatt az idő alatt, amit kétszer annyi időbe telik visszatornászni.
Szerintem semmi nem akadályozza Bajnait most sem. Ha akkora szakértő, akkor most is be tud menni a kormány gazdasági szakembereihez, vagy azol holdudvarába és nyugodtan tehet javaslatokat szakmai kérdésekben.
Akadályozza valami abban Bajait, hogy most segitsen ? Nem. Ha tud jobbat, nyugodtan megteheti.
Bajnai az IMF hitelt vette fel, amit Gyurcsány nem mert, nehogy az ő nevéhez kössék az emberek, mert nem akart eltűmmi a politikából. Nem hiszem, hogy akkora nagy tudomány kell egy brutális hitel felvételéhez. Inkább a letornászásához kell.
Szerintem a fogyasztást kéne visszafogni. Én megszorításokkal kezelném az inflációt.
Ahogy Bajnai mondaná “fájni fog”. De legalább hamar vége lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!