A sztrájkolók miért akarják csökkenteni a diákok terheit, amikor már igy is le van csökkentve a mai 30-asnál idősebbek tananyagához képest ? Butitsuk tovább a tananyagot,hátha jobban teljesitenek a gyerekek a PISA teszteken ? :)
Minek nézzek utána ??? A mai gyerekek felé az elvárások, a számonkérések, az osztályozás módja és mikéntje, a leadott tudásanyag, a lexikális adatok mennyisége MÁR LE VAN CSÖKKENTVE.
Kérdem én, hová akarják még csökkenteni ? Hogy tovább hülyüljön egy generáció ? Még egyeteln sztrájkoló, pedagógus sem fejtette ezt ki nekem, pedig kérdeztem őket. Ők maguk se tudják, mit és miért akarnak.
ELfogadom, h béremelést akarnak, a kirúgások semmissé tételét és a saját terheik csökkentését, valamint a pálya vonzóbbá tételét a fiatalok számára. A többit nem. Nézzetek már meg 30-40 évvel ezelőtti tévéműsorokat, amikben lexikális tudással lehetett nyerni. Mekkora alapműveltésge volt az akkori embereknek !
Nincs lecsökkentve, ennek kéne utananézni. Ahogy eddig is írtuk.
Olyan "tény" ellen ágálsz, ami eleve hamis.
Sokkal több az óraszámuk a diákoknak, mint régen. Ez tény, hiaba háborodsz fel rajta.
Mi ellen ágálok ?Mi a hamis ? Még egyszer leirom, kevesebb az elvárt tudásmennyiség, mint évtizedekkel ezelőtt.
Sztrájkolókat kérdeztem, pontosan mit szeretnének és meg sem tudták fogalamzni.
Még egyszer leírom, hogy nincs igazad, nem kisebb az elvárt tudásanyag, mint régen.
Innentől kezdve vagy bizonyitsd az első állításod, miszerint a tananyag már eleve le van csökkentve, vagy fejezd be a baromságok irkalását.
Nem lett kevesebb a követelmény, vagy ha igen akkor max minimálisan. Elég nehéz összehasonlítani régebben mire adtak 2-est meg most mire, arról nem is beszélve régebben mi számított haszontalan anyagnak meg manapság mi az. Én mondjuk tudnék pár példát, kezdésnek a töltelék tantárgyakat ki kellene venni (ének, etika, anyag és eszköz ismeret, tesi, tánc, fizika,kémia,stb) mivel pl a heti 8-10 tesióra baromira felesleges, főleg ha nincs hely és az osztályok ülnek a padokon. Kb az életem ment el, mellette itthon mozogtam meg sportoltam.
Bőven elég lenne ezeket kevesebb óraszámban, max általánosban tanulni, ha meg valaki szakosodni akar annak esélyt adni abban az irányban.
Tehát a napi 7-8-9 óra baromira nem normális dolog és nem lehet odafigyelni mert a gyerek már a 6. után kaparja a falat.
Rohadt egyszerű ennek utánajárni: az adott tananyag benne van a NATban, az óraszámok is fixek. Aki ezek után azt írja, hogy régen nagyobb volt az elvárt tudásanyag és az óraszám, az egyszerűen túl hülye ahhoz, hogy bárminek utánanézzen.
Nem szubjektív alapon kéne dönteni, hogy bezzegrégenminden jobbvót, meg te mit lattál a legyen ön is milliomosban, hanem utánakeresni tényeknek.
8, ezt komolyan mondod, h a fizika és a kémia tölteléktárgyak ? Nanemár...
Én azoktól a diplomás ismerőseimtől is a falra mászok, akik szerint az iskolában mindent felesleges megtanitani, úgyse használjuk semmire...
És ezzel a mentalitással akarnak nekimenni a 21. századnak, amikor a tudás alapú társadalomé a jövő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!