Teccik a giccsszarvas a Moszkvatéren?
200 millióba.
Nekem az árral nincs bajom. Qrva sok munka volt vele. Azt meg kell fizetni.
Csak ne olyan fizesse, akinek a tevékenysége keretei törvényben le vannak írva és a mecenatúra szerintem nincs benne.
"Csak ne olyan fizesse, akinek a tevékenysége keretei törvényben le vannak írva és a mecenatúra szerintem nincs benne."
Nem nagyon vágom a gazdaságot meg ilyesmiket, elmagyaráznád hogy ez miért baj?
Az MNB működésére kogens (eltérést nem engedő) szabályok vonatkoznak és nem diszpozitívak (vagyis lényegében amit nem tilos azt szabad).
Ez azért van így, mert az állam pénzügyei komolyabb ügyek annál, minthogy ötletelő hülyegyerekek azt csináljanak a kamrakulccsal amit akarnak.
Ha az MNB-nek nyeresége keletkezik (pl a devizaátváltásokon), azt kötelezően be kell fizetnie a költségvetésbe, míg ha vesztesége, azt a költségvetés rendezi.
Olyan nincs, hogy a haszonnal azt csinál amit akar, a veszteségnél nyújtja a markát az apanázsért.
Viszont az MNB éppen ezt csinálta az alapítványaival, a műkincsvásárlásaival, meg ezzel a szoborral is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!