Magyarországnak Nyugat-Európára vagy Amerikára kellene inkább hasonlítania a jövőben? Melyik irányvonalat tartod jobbnak az ország számára és miért?
Valahol a kettő között. Fegyvertartásban és általános egészségügyi ellátásban jobb az európai példa. Hazafiságban, alacsonyabb adókban és az egyéni felelősség hangsúlyozásában (kevesebb állami segély) pedig jobb az amerikai.
Szerintem a mostani magyar kormány is efelé halad.
"Nem kell sem az USA-t, sem a Nyugatot, sem a Keletet majmolni. A saját utunkat kell járni, megvannak hozzá a lépességeink."
2010 óta a kormány a saját útját járta és szétlopta meg szétverte az országot nemde?
Én Amerikát tartom jobbnak.
Amerika a világ legsikeresebb országa úgy gazdaságilag mint katonailag. Csak Kína tud vele versenyezni, úgy, hogy utóbbi népessége 5x akkora mint az előbbié. Nem állítom, hogy ők a világ legnagyszerűbb országa mindenben, de az egyértelmű, hogy sikeresek.
Tudom... Amerikáról az a vélekedés, hogy "mindenki tanulatlan, kulturálatlan, nincs is kultúrájuk, a konyhájuk kizárólag hamburgerből áll, focit se ismerik, és az egyetlen szórakozásuk, hogy agyrohasztó tv-műsorokat néznek"... Bezzeg mi Európa...
Ezt főleg azok terjesztik, akik sose voltak a közelébe se Amerikának.
Szerintem vannak igenis követendő dolgok az Amerikaiak mentalitásában, irányvonalában.
- Az Amerikaiak többsége hazafi. Szeretik az országukat, és úgy gondolják, hogy tenni az országért, az egyik legnagyszerűbb dolog.
- Amerikában nagy kultúrája van a vállalkozásnak, a sikernek. A mentalitásuk egyik alapvető eleme, hogy "neked kell tenned az álmaidért, mert azok elérhetők". Tisztelik azokat, akik sokat értek el. Európában ehelyett az egyenlőségen van a hangsúly, ami sok esetben a fűnyíró-elvvel valósul meg, tehát a kiemelkedően sikeres embereket szorítják le a többi szintre.
- A szociális rendszerben ugyan Amerika sem tökéletes, hanem a másik véglet, de Európa rendszere sem jó. Európában olyan mértékben megy az adófizetők pénzéből költekezés, hogy az már lopás (nem csak Magyarországon). Tényleg túlzás, hogy Nyugat-Europában lényegében segélyekből lehet hihetetlenül élni. Az Európai országok egyszerűen nem bánnak felnőttként a polgáraikkal. Az elmozdulás az Amerikai rendszer felé nem lenne ördögtől való, főleg úgy, hogy a társadalom öregszik, és kevesebb adófizetőnek kell majd ugyanezt fenntartani.
- az Amerikai termékenységi ráta 2.06, ami ugyan éppen a stagnálási határ (2.10) alatt van, de minden Európai országot megelőz (a Feröer-szigetek az egyetlen amit nem, de az nem külön ország).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!