Most hogy megkapjuk az unios penzt, mar nem kell tartani az allamcsodtol?
Minisztériumi ismerőstől, aki nem takarítói pozicióba jár be!
Már nem is nyilt titokként kezelték, mindenki erről beszélt!
8: Matolcsy konkrétan ezt mondta:
Semmilyen veszély, semmilyen fizetésképtelenség nem áll fenn. (...) A magyar gazdaság egyáltalán nem omlik össze
13as és magában kit tisztelhetünk, hogy ennyire biztos ebben?
Én jobban hiszek valakinek, aki legalább a nemzeti vagyonnal foglalkozik és látott már kötlségvetést közelről, mert, hogy ő is dolgozott rajta!
2006-ban vettem részt egy EU-értekezleten, ahol szóba került az EU-országok keret-felhasználása. M.o. a támogatási keretek tizenegynéhány százlékét használta fel.
Ehhez hozzájött a "harmadik országba történő beruházások támogatása", aminek a felhasználása M.o. részéról 0 %.
Orbán kormány megválasztása után az első intézkedések egyike volt a lehetőség szerint 100 % keretfelhasználás. A keretfelhasználás hatékonyságát tovább növelte, hogy az állam megelőlegezte a nyertes pályázatok EU-s támogatási részét, azaz a pályázat elbírálása után a beruházások azonnal elkezdődhettek.
Jelenleg ezeknek a kereteknek a 70 %-át megkapjuk, tehát az elvonásokkal együtt még mindig több lesz az EU-s források felhasználása, mint a korábbi baloldali kormányzatok esetén.
"A magyar gazdaság egyáltalán nem omlik össze"
Mert már régóta össze van omolva xD
Tákolmányként próbálják egyengetni tovább, hogy valamennyire elkerülhető legyen az államcsőd. Ha valóban megkapjuk az EU-s pénzeket, akkor egy ideig talán kihúzzuk, amennyiben arra is fordítja végre egyszer a fityisz, amire kellene (és nem magukra elsősorban).
Viszont még így is bőven sz*r helyzetben leszünk.
Valóban nem az államigazgatásban dolgozom, de közgazdász végzettségű vagyok, és figyelemmel követem a piacot, kamatokat, befektetéseket, világgazdasági híreket.
Ezért ha összehasonlítod az országot egy olyannal, ahol tényleg csődközeli a helyzet, vagy az volt nemrég (Görögország, Argentína) akkor láthatod, hogy mit mutatnak a számok. Nem kell felülni a rémhíreknek.
"Nem takarító, hát mi, karbantartó? Az államcsődtől nagyon messze vagyunk, csak infláció van, amit lehet érezni. Kamatszintek sem vészesek, bevétel-kiadás oldal is rendben van."
Nem vészesek a kamatszintek?xDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!