Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg nem lehet tisztességes...

Tényleg nem lehet tisztességesen meggazdagodni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Én úgy látom, hogy itt csak az ügyeskedőknek megy a szekere, aki meg tisztességesen próbál fennmaradni, vállalkozni, azt a NER bedarálja.

2022. dec. 13. 08:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"senkit sem akartam felhasználni, kihasználni, hogy előre jussak. Otthon nem is jutottam."

És külföldön hogyan? Ott is vannak kapcsolataid, nyilván, és azok segítségével.

Egyébként is, mindegy, hogy valaki hol él, manapság, amikor a közösségi oldalakon eleve több száz ismerőse van mindenkinek, akkor miről is beszélünk? Már eleve az is segítség az anyagi meggazdagodás felé, hogy több embertől hallasz erről-arról, mint 200 évvel ezelőtt.

2022. dec. 13. 09:31
 12/21 anonim ***** válasza:
Ott van Kevin Diller aki, húszon évesen több vagyonra tett szert pár év alatt, mint az emberek 90%a évtizedek alatt és ő nem NER bábú, de hidd el ehhez a sikerhez hozzájárult az is hogy nem a NER kedvenc piacaira lépett be, hanem valami olyasmire amit ők azt sem tudnak mi az. Azt pedig hozzá kell tenni, hogy 200 milliós támogatást nyert a bővítéshez, amit ugye a NER elit oszt el. Szóval nem lehetetlen, de a NER útjába ne legyél, mert akkor esélyed sincs. Csinálj valami egyedit és akkor megy az tisztességesen is, de nyílván ha Mészáros mértékű vagyonnal szeretnél rendelkezni, ahhoz át kell változnod Mészárossá, mert aki már láthatóan nagy az mindig szúrja mindenkinek a szemét.
2022. dec. 13. 10:07
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha élelmes az ember, megnyerő a személyisége és jó kapcsolati tőkével rendelkezik, akkor meg lehet gazdagodni mások lehúzása nélkül is...
2022. dec. 13. 10:25
 14/21 anonim ***** válasza:
13 jó kapcsolati tőkével és lehúzás nélkül, azt, hogy csinálod otthon?
2022. dec. 13. 10:37
 15/21 anonim ***** válasza:
#14 - nem értem a kérdést. Tegyuk fel elromlik az autod,1: ismeretseged 0,elviszed a szervizbe, jo dragan megcsinaljak. 2: sok ismerosod van akikkel joban vagy, Pista ismeri Jozsit akihez beajanl, jo arban megcsinaljak a kocsidat es nyertel x forintot plusz egy ujabb ismeretseget es jo szerelot.
2022. dec. 13. 10:46
 16/21 anonim ***** válasza:
15, ez a gond, ha én elviszem az autóm szervízbe, megnézek előtte 3 különböző szervízt, és amelyiknek a legjobb értékelései vannak, oda viszem, mert google a barátom nekem!
2022. dec. 13. 11:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy a százmilliárdos szinntű vagyonokat nézed, vagy az ilyen 500-600 milliósokat. Mert az 500-600 millió is baromi sok pénz, de azért egy ilyen undorítóan gazdag százmilliárdos vagyonú vállalkozó, az más. De ha csak a simán gazdagokat nézed, az elérhető tisztességesen is. Nyilván ha valakit direktben gazdagítanak a politikusok, az más kérdés, de akkor meg leginkább nem csak gazdag, hanem nagyon gazdag lesz.

De van olyan is, ami nem illegális de szmétség, vagy éppen illegális de nem fognak érte szinte biztosan elítélni. Például ha nem szép módon kitúrsz valakit az üzletből, vagy ha direkt silány árut adsz el, mert azt olcsóbb megcsinálni és nagyobb a profitod rajta. Vagy ha a környezetvédelem nevében csinálsz ezt azt, ami nem oldja meg a problémát de te eladod, hogy jaj de rendes ember is vagy te, ezzel is foglalkozol. Vagy hogy előadod vállalkozóként a nagy "spórolós" embert, aki szinte mindenen spórol, csak neki legyen nagy nyeresége mellette, amiből luxusban él.

Bár ezek a példák leginkább nem a hazai cégekre érvényesek, de nem csak oylan dolog tisztességtelen, ami bizonyíthatóan illegális.

Lehet valaki gazdag itthon tisztességesen is, a fő kérdés, hogy mennyire.

2022. dec. 13. 12:21
 18/21 anonim ***** válasza:

"#14 - nem értem a kérdést. Tegyuk fel elromlik az autod,1: ismeretseged 0,elviszed a szervizbe, jo dragan megcsinaljak. 2: sok ismerosod van akikkel joban vagy, Pista ismeri Jozsit akihez beajanl, jo arban megcsinaljak a kocsidat es nyertel x forintot plusz egy ujabb ismeretseget es jo szerelot."

Ettől még nem lettél gazdag, csak lett egy ügyfeled. De abban biztos lehetsz, hogy egy random kocsiszerelő sosem lesz gazdag. Ennyi erővel miért ne lehetne milliárdos egy villanyszerelő aki jól dolgozik?

2022. dec. 13. 12:24
 19/21 anonim ***** válasza:

Nono! Lölö nem csak egy villanyszerelö! Ö egy igazi géniusz! Megérdemli a milliárdjat. Illetve a mi milliárdjainkat. A többi tisztességes országvezetönk is megérdemli az országunk felét.

Emellett pl. Einstein nem érdemli meg a nobel díjat, mert azóta tartó megoldatlan problémákat, és rengeteg fejtörést okozott csak a fizikusoknak.

2022. dec. 13. 12:33
 20/21 anonim ***** válasza:

"Definiáld, hogy ... mi az, hogy tisztességes."

Elég nagyon szomorú, hogy ez sem egyértelmű...

2022. dec. 13. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!